Lisette Jonkman

VIVAblog: Mijn blote bolletje

‘Wat heb jij lang haar, zeg. Wat mooi!’ Dat complimentje heb ik de afgelopen jaren van veel mensen gekregen. En dat alleen maar omdat ik te lui was om naar de kapper te gaan. Natuurlijk vind ik lang haar zelf ook wel heel mooi. Zelfs als je gezicht in de kreukels ligt na een nacht wijn drinken met vriendinnen, maakt een bos blond haar tot aan je billen veel goed.

Voor het goede doel

En nu is het eraf. De kapster vlocht mijn haar in twee lange vlechten en *knip* *knip* het reikte ineens niet meer bijna tot aan mijn billen, maar tot aan mijn schouders. Het kostte me wat moeite om de beslissing te nemen, maar het doel waarvoor ik mijn haar afknipte helpt heel erg. Ik gooide het niet zomaar in de prullenbak, maar doneerde het aan Stichting Haarwensen, die er een pruik van maakt voor een ziek kindje.

Lekker luchtig

Wat ook hielp bij de beslissing de schaar in mijn coupe te zetten, is dat op het moment dat jij deze blog leest, ik op een zeilboot in Griekenland zit. Het is bloedheet en het waait. Ik kan je zeggen: dat zijn geen ideale omstandigheden om je lange haar te rocken. Het ligt als een klitterige mat op je rug en verdriedubbelt je zweetproductie. Het leek me beter om mijn knipdeadline voor de vakantie te plannen. In dit (wazige - sorry) filmpje zie je hoe het eraf gaat!

 

Noem mij maar Fluffy

Nu ben ik dus geen lid meer van de langharigenclub. Het is even wennen: tijdens het wassen pak ik te veel shampoo en verander ik zodoende in een soort schuimig zee-egeltje. Ik gooi mijn hoofd na het afdrogen nog heel overdreven achterover, wat er echt debiel uitziet met zo’n kort bosje. Maar the best part: als ik nu een staartje in doe, is het echt superklein. Een soort minikwastje. De eerste keer dat ik dat ontdekte, heb ik een kwartier heel kinderachtig voor de spiegel staan giechelen. I’m so fluffy!

Agnes heeft helemaal gelijk.

Deze blog verscheen op 3 augustus op Viva.nl.

Reacties (1)

  • Gretha

    hahahahah ik lig helemaal in een deuk. Wat een onwijs leuk filmpje zeg hahahah. Maare wat een lange haren had jij. Wat dapper van je zeg. Toppie. Maare staat je super goed hoor.

Laat je reactie achter

0

Mijn boeken

 

Follow on Bloglovin

Twitter

Lis1988 Een van de reacties op het nieuwe stukje uit Verkikkerd 3 dat ik gisteren publiceerde: 'Olivier!! De beschrijving v… https://t.co/aQhsfz6Bk9
1hreplyretweetfavorite
Lis1988 De Telegraaf vindt het zelf ooook erg verontrustend. https://t.co/L9QNIyeS29
22hreplyretweetfavorite

Instagram

Facebook

 

Recente reacties

Hoi, Ik wil even zeggen dat ik absoluut verliefd ben op je schrijfstijl, en dat ik ook een trotse C...
Marijke Voorhorst
Dank je dat je dit boek geschreven hebt. Het heeft me doen beseffen dat mijn schrijf-ontwijkende ged...
Esmee
Aww, zo schattig! Gefeliciteerd!