Lisette Jonkman

VIVAblog: Mijn blote bolletje

‘Wat heb jij lang haar, zeg. Wat mooi!’ Dat complimentje heb ik de afgelopen jaren van veel mensen gekregen. En dat alleen maar omdat ik te lui was om naar de kapper te gaan. Natuurlijk vind ik lang haar zelf ook wel heel mooi. Zelfs als je gezicht in de kreukels ligt na een nacht wijn drinken met vriendinnen, maakt een bos blond haar tot aan je billen veel goed.

Voor het goede doel

En nu is het eraf. De kapster vlocht mijn haar in twee lange vlechten en *knip* *knip* het reikte ineens niet meer bijna tot aan mijn billen, maar tot aan mijn schouders. Het kostte me wat moeite om de beslissing te nemen, maar het doel waarvoor ik mijn haar afknipte helpt heel erg. Ik gooide het niet zomaar in de prullenbak, maar doneerde het aan Stichting Haarwensen, die er een pruik van maakt voor een ziek kindje.

Lekker luchtig

Wat ook hielp bij de beslissing de schaar in mijn coupe te zetten, is dat op het moment dat jij deze blog leest, ik op een zeilboot in Griekenland zit. Het is bloedheet en het waait. Ik kan je zeggen: dat zijn geen ideale omstandigheden om je lange haar te rocken. Het ligt als een klitterige mat op je rug en verdriedubbelt je zweetproductie. Het leek me beter om mijn knipdeadline voor de vakantie te plannen. In dit (wazige - sorry) filmpje zie je hoe het eraf gaat!

 

Noem mij maar Fluffy

Nu ben ik dus geen lid meer van de langharigenclub. Het is even wennen: tijdens het wassen pak ik te veel shampoo en verander ik zodoende in een soort schuimig zee-egeltje. Ik gooi mijn hoofd na het afdrogen nog heel overdreven achterover, wat er echt debiel uitziet met zo’n kort bosje. Maar the best part: als ik nu een staartje in doe, is het echt superklein. Een soort minikwastje. De eerste keer dat ik dat ontdekte, heb ik een kwartier heel kinderachtig voor de spiegel staan giechelen. I’m so fluffy!

Agnes heeft helemaal gelijk.

Deze blog verscheen op 3 augustus op Viva.nl.

Reacties (2)

  • Gretha

    hahahahah ik lig helemaal in een deuk. Wat een onwijs leuk filmpje zeg hahahah. Maare wat een lange haren had jij. Wat dapper van je zeg. Toppie. Maare staat je super goed hoor.

  • ghd

    Full of hair extensions vigor and vitality of clip in hair extensions the tail hair, has always been a synonym for youth.However, short hair sister paper also want to feel this long hair ponytail hair, helpless hair Jun not to hair extensions london force, a long time can not be long.No matter, we have a wig tail This kind of thing. Brown hair, take care of the shape of uk hair extensions the bangs, the bangs play into fluffy look, with tall curls tail, handsome face, times the fashion pretty pretty.

Laat je reactie achter

0

Mijn boeken

 

Follow on Bloglovin

Twitter

Lis1988 RT @biebmiepje: 💞 Helemaal het einde - Lisette Jonkman https://t.co/9mM5nQc7yr via @biebmiepje @lis1988 @lsamsterdam
24hreplyretweetfavorite
Lis1988 RT @HebbanWeLoveFG: Een van de boeken die nog kans maakt is #helemaalheteinde van @Lis1988 - Wij lazen deze in een buddy read: https://t.co

Instagram

Facebook

 

Recente reacties

ghd
Full of hair extensions vigor and vitality of clip in hair extensions the tail hair, has always been...
vguhvb
Wig more and more popular, which can not only meet the hair less, or hair loss of hair extensions th...
ghbf
There are many materials for hair extensions sale making wigs, and certain wigs for specific purpose...