Lisette Jonkman

WIN kaartjes voor I Love Beauty!

Hou je van beauty én wil je graag een schrijfworkshop van yours truly volgen? Dat komt goed uit, zeg. Op 28, 29 en 30 november organiseert Cynthia 'MissLipgloss' Schultz in de IJsselhallen in Zwolle I Love Beauty, waar ik schrijfworkshops geef. En ik geef kaartjes weg!

Ik geef workshops!

Op I Love Beauty draait het naast beauty ook om gezondheid en lifestyle. En mijn lifestyle is toevallig 'chocolade-etend op de bank hangen om in pyjama mijn volgende boek te schrijven'. Is dit ook de lifestyle die jij nastreeft, met of zonder de onderdelen chocolade en pyjama? Kom dan naar mijn workshops, dan geef ik je een mentale schop onder je schrijfkont. O, en je kunt mijn nieuwe hup-ga-nou-eens-schrijven-gids Schrijven kreng! natuurlijk kopen en laten signeren. DANSJES!

Mijn Schrijven kreng!-workshops volg je om:

Vrijdag 28 november
17.00 uur

Zaterdag 29 november
15:00 uur

Zondag 30 november
15:00 uur

Winnen

Wat valt er te winnen?

Ik mag in totaal 4 kaartjes weggeven voor I Love Beauty. Win je een ticket? Dan mag je zelf kiezen of je op vrijdag, zaterdag of zondag gaat. Tof, hm?

 

Wat moet je doen om te winnen?

Heel simpel: een vraag beantwoorden.

Wie van schrijven houdt, kent ook de lichte (of zware) faalangst die daarmee samenhangt. Om te voorkomen dat je überhaupt aan schrijven begint en dus niet faalt, bedenk je allemaal smoesjes. Deze beroemde schrijfontwijkende smoezen gebruiken ALLE SCHRIJVERS. Ik ook. In Schrijven kreng! noem ik de vijf meest gebruikte schrijfsmoezen op en los ik ze meteen voor je op.

Mijn standaard-schrijfsmoes is: 'Maar ik kan het best eerst al deze andere dingen gaan doen, dan heb ik straks éxtra veel tijd om te schrijven.' (Om vervolgens te eindigen op YouTube of met mijn neus in een boek.)

Wat is de schrijfontwijkende smoes die jij het vaakst inzet?

 

Laat je antwoord in de comments achter en wie weet win jij zo'n felbegeerd ticket :) Enne, foute antwoorden bestaan niet!

Op 20 november kies ik de 4 winnaars. Ik ben heel benieuwd naar jullie schrijfsmoezen!

 

Liefs,

Lis

Reacties (13)

Laad vorige reacties
 • Jeske

  Dat kan wel een lijst zijn van 101 redenen variërend van '' ik ben bang dat mijn laptop me op eet'' tot ''alles is slecht en ik wist niet dat ik zo'n humorloos, saai mens was''. Toch is de meest voorkomende smoes wel geen inspiratie hebben door tijdgebrek. In het examenjaar zit mijn hoofd namelijk vol met woorden zoals endoplasmatisch reticulum. Om te voorkomen dat ik dadelijk een document heb waarin er alleen maar Latijnse namen tot Harry Potter-achtige formules in staan (waarvan ik zelfs niet weet wat de uitkomst zou moeten zijn), durf ik het toetsenbord nog amper aan te raken.

 • Monique

  Mijn t.v. serie-verslaving blijkt een uitstekende schrijfontwijkende smoes. Meestal begint het schrijfproces met het in het vooruitzicht stellen van een aflevering van één van mn favo series als ik een bepaald aantal woorden heb bereikt ('als je 1000 woorden hebt geschreven mag je een aflevering van Once Upon A Time kijken' >> Hook! <3). Dan begint de worsteling om een paar woorden op papier te krijgen en na enkele wanhoopspogingen besluit ik dat ik 'echt eerst die aflevering moet kijken want daar krijg ik vast inspiratie van!'....

 • Mijn schrijfsmoes is: 'Maar ik kan niet schrijven, want ik moet zo werken/boodschappen doen/stofzuigen/de kat wassen/slapen en als ik nu ga schrijven, kan ik niet meer stoppen, dus ik begin maar gewoon niet!'

 • Mijn schrijfsmoes is: Ik wel lekker zitten op de bank/bed, maar mijn kabel van de laptop kan daar niet komen. *laptop is opgeladen, ik zit op de bank/bed* Maar dit zit niet lekker en ik kan niet schrijven als ik niet lekker zit! Ja, en dit gaat zo door... Tot het tijd is om te eten of te slapen.

 • In antwoord op: Katja Blauw

  wel moet wil zijn... oeps..

 • Meestal is mijn smoes "maar ik moet eerst huiswerk doen, dan ga ik schrijven", dus dan zet ik m'n computer aan om huiswerk te doen en oh, vijf mailtjes binnen. Ik ben lid van iets teveel nieuwsbrieven en die moet ik natuurlijk eerst kijken, anders kan ik geen huiswerk doen en ook niet schrijven. Daarna maar even m'n rooster kijken om te zien wat ik moet doen; als Safari aangaat kan Tumblr ook wel meteen even aan. Helaas ben ik niet de beste multitasker ever, dus dat verandert vooral veel in Tumblr. Dan bedenk ik na het eten dat ik eerst GTST wil zien en dan aan school ga. En dan is het al weer redelijk laat. Te laat om te schrijven natuurlijk, nee, schrijven kan écht niet meer. Even snel Kim Kardashian Hollywood spelen kan overigens wel. Morgen schrijven dan maar. (en de volgende dag herhaalt dit zich tot het weekend is voor een schrijfboost, ik heb dus vooral doordeweekse schrijfsmoezen)

 • Marleen

  Mijn schrijfsmoes van de laatste maand is; "Tja ik kan helemaal niet lang achter de computer zitten om te schrijven, dan krijg ik hoofdpijn ( heb een hersenschudding) maar om nou met pen en papier aan het werk te gaan? Een lamme hand is ook niks, daar krijg ik 'strafwerk-flashbacks van..."

 • Sharity Verstegen

  'Laat ik eerst eens even inspiratie op doen. Dat kan wel van een film. Oke.. Netflix. HEY, een nieuwe aflevering van New Girl. Ooohh die duurt maar 20 minuutjes. Dat kan wel effe..'

 • Ik wil graag, zó ontzettend graag, die ene romantische, geweldige, heerlijke chicklit schrijven, maar mijn excuus? Ik heb geen idee waar ik moet beginnen! :(

 • ber10

  Mijn perfecte schrijfsmoes zou zijn: Ik moet echt eens naar het "I Love Beauty Event" met mijn vriendin, zin in!

Laat je reactie achter

0

Mijn boeken

 

Follow on Bloglovin

Twitter

Lis1988 Een van de reacties op het nieuwe stukje uit Verkikkerd 3 dat ik gisteren publiceerde: 'Olivier!! De beschrijving v… https://t.co/aQhsfz6Bk9
1hreplyretweetfavorite
Lis1988 De Telegraaf vindt het zelf ooook erg verontrustend. https://t.co/L9QNIyeS29
22hreplyretweetfavorite

Instagram

Facebook

 

Recente reacties

Hoi, Ik wil even zeggen dat ik absoluut verliefd ben op je schrijfstijl, en dat ik ook een trotse C...
Marijke Voorhorst
Dank je dat je dit boek geschreven hebt. Het heeft me doen beseffen dat mijn schrijf-ontwijkende ged...
Esmee
Aww, zo schattig! Gefeliciteerd!