Lisette Jonkman

Over Lisette

Ik ben Lisette Jonkman, bij vrienden en familie beter bekend als Lis. Op 16 juli 1988 ben ik ter wereld gekomen (wat klinkt dat netjes voor iets waarbij zoveel bloed komt kijken, hè?), wat mij nu dus 28 jaar maakt. Mijn passie is schrijven. Ik schreef al voordat ik wist wat letters waren, hele schriftjes vol. O, en af en toe op het behang, maar dat vond mijn moeder niet zo leuk.

In 2011 kwam mijn droom uit: ik won de Chicklit Schrijfwedstrijd van uitgeverij Luitingh-Sijthoff, Chicklit.nl en Bol.com. Daarmee sleepte ik een auteurscontract in de wacht voor mijn manuscript Glazuur. Het daadwerkelijke boek verscheen in mei 2012 en het is beter ontvangen dan ik ooit had durven hopen!

Sindsdien mag ik mezelf auteur noemen, waar ik stiekem op een heel kinderachtige manier heel erg van geniet. Bij Glazuur hield het overigens niet op: in juni 2013 verscheen mijn tweede roman Verkikkerd, die in mei 2014 werd opgevolgd door het tweede deel VerslingerdIn november 2014 verscheen mijn hup-ga-nou-eens-schrijven-gids Schrijven kreng!, vol tips en trucs om je manuscript te awesome-ificeren. 

Foto: Luuk Steemers, HanzeMag

Momenteel werk ik aan boek 5, een roman met de titel Denk maar niet dat dit een liefdesliedje is. Ook werk ik samen met Martin Gijzemijter aan een YA-serie: Magic Inc.

Ik hoop dat er nog veel verhalen mogen volgen en dat ik jou als lezer daar heel blij mee maak!

 

Liefs,

Lis

 

Reacties

  • Geen reacties gevonden

Laat je reactie achter

0

Follow on Bloglovin

Twitter

Lis1988 Soms zit het mee, soms zit het tegen, en soms ontdek je nadat het beton van de badkamervloer is gestort dat de douchegoot verkeerd om zit.
7hreplyretweetfavorite
Lis1988 RT @Jasper_deVries: Een interview met Lisette Jonkman. Dat leverde een heerlijk verhaal op over onzekerheid, konijnen en poep. Ja, echt. ht…
15hreplyretweetfavorite
Lis1988 Maar als je nog iets langer wacht sta je straks je lenzen te poetsen en probeer je je tanden uit te doen, dus LIS GA NAAR BED

Instagram

Facebook