Lisette Jonkman

Over Lisette

Ik ben Lisette Jonkman, bij vrienden en familie beter bekend als Lis. Op 16 juli 1988 ben ik ter wereld gekomen (wat klinkt dat netjes voor iets waarbij zoveel bloed komt kijken, hè?), wat mij nu dus 28 jaar maakt. Mijn passie is schrijven. Ik schreef al voordat ik wist wat letters waren, hele schriftjes vol. O, en af en toe op het behang, maar dat vond mijn moeder niet zo leuk.

In 2011 kwam mijn droom uit: ik won de Chicklit Schrijfwedstrijd van uitgeverij Luitingh-Sijthoff, Chicklit.nl en Bol.com. Daarmee sleepte ik een auteurscontract in de wacht voor mijn manuscript Glazuur. Het daadwerkelijke boek verscheen in mei 2012 en het is beter ontvangen dan ik ooit had durven hopen!

Sindsdien mag ik mezelf auteur noemen, waar ik stiekem op een heel kinderachtige manier heel erg van geniet. Bij Glazuur hield het overigens niet op: in juni 2013 verscheen mijn tweede roman Verkikkerd, die in mei 2014 werd opgevolgd door het tweede deel VerslingerdIn november 2014 verscheen mijn hup-ga-nou-eens-schrijven-gids Schrijven kreng!, vol tips en trucs om je manuscript te awesome-ificeren. 

Foto: Luuk Steemers, HanzeMag

Momenteel werk ik aan boek 5, een roman met de titel Denk maar niet dat dit een liefdesliedje is. Ook werk ik samen met Martin Gijzemijter aan een YA-serie: Magic Inc.

Ik hoop dat er nog veel verhalen mogen volgen en dat ik jou als lezer daar heel blij mee maak!

 

Liefs,

Lis

 

Reacties (1)

Laat je reactie achter

0

Follow on Bloglovin

Twitter

Lis1988 RT @biebmiepje: Kennen jullie @BookchoiceNL al? Deze maand lees je Helemaal het einde van @Lis1988! 💞 @lsamsterdam (En je kunt mij ook blij…
Lis1988 @nettuh_r Zelfs Lau?
Lis1988 @Qurrent Leuk gebaar, alleen ben ik gisteren en vandaag bij elkaar alweer 6x gebeld. Ik druk het gesprek inmiddels… https://t.co/ua6lIc4AR7

Instagram

Facebook