Verkikkerd

Over Verkikkerd

Lucy verheugt zich op een studententijd zonder haar ouders en hoogbegaafde zusje. In plaats daarvan komt ze tot haar grote afschuw terecht op de campus, in een huis vol nerds. Denk maar niet dat ze ook maar iets met haar huisgenoten te maken wil hebben! Vooral niet met die lange, blonde jongen die twee kamers verderop woont. Waar kent ze hem toch van? En waarom krijgt ze het zo warm van hem? Ze valt toch zeker niet op nerds…

Verkikkerd is Lisettes tweede roman. Haar debuut Glazuur werd door Chicklit.nl bekroond met de prestigieuze titel Boek van het Jaar 2012.

Lisette is de koningin der Nederlandse chicklit. Verkikkerd is een boek dat je gelezen móet hebben.

Adorable Books

 

Verkikkerd komt zeker in mijn top vijf beste boeken die ik ooit gelezen heb!

Rachelleest.nl

 

Hardop lachen gegarandeerd!

Boekenblog

 

Verkikkerd kost €17,50 en ligt overal in de winkel!

Recensies

Dit is wat mijn lezers en lezeressen van Verkikkerd vinden: 

Lisette Jonkman heeft bewezen dat ze geen eendagsvlieg is in boekenland, maar een blijvertje (althans dat hoop ik ten zeerste!). Ze heeft een supergrappige schrijfstijl, zonder dat het irritant of overdreven wordt. Dat ze een creatief brein heeft is duidelijk. Ze weet alledaagse dingen en gebeurtenissen op een humoristische manier te beschrijven. Ze gebruikt originele verwijzingen als: ‘het voelt alsof iemand een nietpistool heeft leeggeschoten op mijn hart.’ Originaliteit, daar blinkt Lisette wat mij betreft in uit. Ik durf eigenlijk wel te wedden dat je haar schrijfstijl uit duizenden kunt herkennen.

Chicklit.nl

 

Met Verkikkerd heeft de 25-jarige Lisette Jonkman een parel van een chicklit afgeleverd. Een boek vol humor en herkenbare situaties. En ja, plaatsvervangende schaamte steekt af en toe ook de kop op, maar dat is alleen maar omdat je zo erg met Lucy meeleeft. Alsof je een klein zusje hebt, dat net is gaan studeren. Je wilt haar behoeden voor haar fouten, maar weet ergens ook dat ze haar studentenleven zelf moet ondergaan en die fouten gewoon moet maken. En ondertussen lach je om de heerlijk droge en eigentijdse humor die Lisette in haar tweede boek heeft gelegd.

Ze.nl

 

Een lekker weglezend, met humor geschreven, heel eigentijds chicklitverhaal over het studentenleven, volwassen worden met vallen en opstaan, vriendschappen, pesten en verliefdheden.

– NBD Biblion

 

Alle VIP-readers zijn echt super enthousiast over Verkikkerd. Een mooie score van 5 hartjes is hier dan ook zeker op zijn plaats. Connie: ‘Jill Mansell moet vanaf nu haar plaats als favoriete chicklit schrijfster delen met Lisette Jonkman.’ Yvonne: ‘Tegen mensen die nog op vakantie gaan wil ik zeggen: je vakantie is niet compleet zonder dit boek!’

– De Leesclub van Chicklit.nl

 

Met Verkikkerd bewijst Lisette dat ze echt bij de top van de chicklitauteurs hoort. Dit is een chicklit met meer diepgang, leuke, echte personages, hilarische situaties en wat porties drama en dilemma. Je móét blijven lezen om erachter te komen welke keuzes Lucy zal maken. Thema’s als vooroordelen en pesten hebben in Verkikkerd een belangrijke rol. Het is geen dun boek, dus je bent er wel even zoet mee, maar van mij had het zelfs nóg meer bladzijdes mogen hebben. Heerlijk verhaal!

WhoopsieLeesie

 

Dit boek is fantastisch. Het verhaal is voor iedereen herkenbaar, bevat álle onderwerpen van een goede chicklit (liefde, seks, vriendschap, alcohol, mode, make-up,..) en is enorm grappig!

Meidenblog

 

Ik heb het boek nog maar net een klein uurtje uit en ik heb al heimwee naar Verkikkerd. Wat heb ik genoten van dit boek en wat was het boek snel uit. Vanaf het moment dat Lucy voor het eerst over de drempel stapte van haar nieuwe studentenhuis voelde ik me thuis in het verhaal. De beeldende beschrijvingen van Lisette Jonkman maken dat je haar verhalen niet alleen maar leest, je beleeft ze… veelal met kramp in je zij van het lachen.

Craving Pages

 

Ik had het gevoel dat ik de personages stuk voor stuk persoonlijk kende en kreeg tijdens het lezen soms de neiging om een sms’je te sturen naar een van hen, om even wat misverstanden op te helderen. Verkikkerd is een heerlijke chicklit van Nederlandse bodem.

Eenlettermeergraag.nl

 

‘Verkikkerd’ van Lisette Jonkman is de opvolger van haar zeer succesvolle boek ‘Glazuur’, dat tot chicklit van het jaar 2012 uitgeroepen werd. Het is niet onwaarschijnlijk dat ‘Verkikkerd’ het net zo goed zal doen. Voor de lezers die zelf ook gestudeerd hebben, zal het een feest van herkenning zijn. De dialogen en situaties maken het boek echt af. Zo is het vaak moeilijk een lach te onderdrukken wanneer Lucy haar gedachten de vrije loop laat. De verschillen in leefwerelden van Lucy en haar huisgenoten zijn enorm, maar Jonkman weet de karakters met een lach en wat zelfreflectie nader tot elkaar te brengen.

Leesfanaten.nl

 

Als Lisette Jonkman ergens goed in is dan is het wel mensen aan het lachen brengen met haar boeken.

Books and Kisses

 

Verkikkerd is net als Glazuur weer hartstikke leuk en vlot geschreven. Ik vind het knap als een chicklitschrijfster zonder te overdrijven komisch kan zijn. Vaak is het toch ietwat geforceerd, maar dat is in dit boek niet het geval. Ik heb regelmatig hardop gegrinnikt. Verkikkerd heeft alles wat een goede chicklit moet hebben: liefde, gênante momenten, humor, wijze lessen en uiteraard een goede afloop.

Brouwertje.com

 

Ik kan dit boek zeker aanraden en ik ga dan ook zeer snel in Verslingerd beginnen, het vervolg op Verkikkerd.

Book Bouquets

 

Dankjewel Lisette voor uren leesplezier én buikpijn van het lachen.

By Dagmar Valerie

 

Ik heb hardop om dit verhaal moeten lachen! Lucy maakt een persoonlijke groei door en dat is heel mooi uitgewerkt. Het verhaal is zo vlot, humoristisch en romantisch geschreven dat je wilt doorlezen. Dit is de perfecte chicklit voor een paar uur ontzettend veel leesplezier!

– Janita op Goodreads


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.