Mijn chicklit-top 5

Naast schrijver ben ik natuurlijk ook een fervent lezer. Mijn boekenkast puilt uit en met mijn lijst met ‘boeken die ik nog wil lezen’ kun je drie keer de aarde omcirkelen. Mijn favoriete chicklits verspringen dus steeds, maar omdat er zo vaak naar gevraagd wordt, heb ik toch een top 5 samengesteld (met het risico dat deze er over twee maanden weer compleet anders uitziet).

Komt-ie!

 1. Bridget Jones’s Diary – Helen Fielding
  Een jaar lang leef je via haar dagboek mee met Bridget Jones, een dertiger die te veel eet, rookt en drinkt. Ze heeft een oogje op haar gladde baas Daniel Cleaver, maar haar moeder probeert haar te koppelen aan de succesvolle en uitermate stijve advocaat Mark Darcy. Helaas voor Bridget (en gelukkig voor de lezer) is de hoofdpersoon een wandelende ramp – niet alleen in de liefde, maar op ieder vlak van haar leven.
  Ik heb dit boek ZO vaak gelezen en geniet er nog altijd van. Bridget geeft iedere dag een update van haar gewicht, de hoeveelheid calorieën en alcohol die ze naar binnen heeft gewerkt en het aantal sigaretten dat ze heeft gerookt. En soms voegt ze er nog een extra factor aan toe, zoals ‘minutes spent trying to programme video: 210 (poor)’. Absoluut een aanrader voor iedere chicklitlover!

 2. Hou je mond – Sophie Kinsella
  Originele titel: Can you keep a secret?
  Deze hilarische chicklit gaat over Emma, die tijdens een moment van pure doodsangst in het vliegtuig al haar diepste geheimen eruit flapt tegen de passagier naast haar, Jack. Hij weet nu dat ze haar vriend een beetje vindt lijken op Ken (van Barbie), dat ze de parapluplant van haar onuitstaanbare collega langzaam vermoordt met sinaasappelsap en dat ze stiekem kleding leent van haar verwende huisgenote Jemima. En nog veel meer! Maar dat is niet erg, want ze ziet hem toch nooit meer terug. Of wel…?
  Dit is mijn favoriete boek van Sophie Kinsella. De Shopaholic-reeks kan me gestolen worden, mijn hart ligt bij de stuntelige Emma en de verkreukelde Jack.

 3. De Touching Juliette-reeks – Tahereh Mafi
  Wauw, deze serie is nog niet eens helemaal afgeschreven en toch staat hij al op nummer 3! Op dit moment bestaat de reeks uit Vrees me (Shatter me), Verwoest me (Destroy me) en Breek me (Unravel me). De laatste twee delen komen in 2014 uit EN IK KAN NIET WACHTEN op Versplinter me (Fracture me) en Vertrouw me (Ignite me). De hoofdpersoon is Juliette, een meisje met een vloek – of een gave, het is maar net hoe je het bekijkt. Ze kan iemand vermoorden met haar blote handen, puur en alleen door hem aan te raken. Het Herstel, onder leiding van de wrede (en o mijn god, mag ik hem houden?) Warner, wil haar gebruiken om de mensen in toom te houden. Juliette ontsnapt samen met de stoere Adam, maar Warner laat het er niet bij zitten…
  Deze serie jongens. Lord o lord. Ga hem lezen.

 4. The host – Stephenie Meyer
  Zielen zijn buitenaardse wezens die het lichaam van hun prooi overnemen. Wanneer de ziel Wanderer echter wordt geplaatst in het lichaam van Melanie, weigert die te verdwijnen. De twee persoonlijkheden in één lichaam sluiten vriendschap en gaan samen op zoek naar Melanies grote liefde, op wie Wanderer ook langzaam verliefd begint te worden…
  Dit is één van de mooiste boeken die ik ooit heb gelezen, zowel binnen als buiten het chicklitgenre. Wat betekent het om mens te zijn? Hoe definieer je liefde? En wat maakt een persoon eigenlijk een persoon? De romantiek in dit boek is sterk, alsof iemand aan je stropdas trekt, maar niet zoetsappig of kwijlerig. En de romance waarvan ik dacht dat ik hem me alleen maar verbeeldde ontstond echt. I LOVE IT.

 5. Geknipt voor jou – Chantal van Gastel
  Hannah droomt van haar eigen modelabel, maar tot die tijd moet ze het stellen met een baantje als sloof van bitch boss from hell Anna Lee. Op een dag ontstaat er wat verwarring over een klein jongetje dat ze per ongeluk heeft opgehaald van de crèche, waardoor Hannah zijn vader Frank ontmoet. De stugge, knappe advocaat wint haar hart, maar ze kan het toch niet aanleggen met een man die getrouwd is een een kind heeft?
  Er zit zoveel humor en blijheid in dit boek! Ik wil niet alles verklappen (nou oké, ik wil wel heel graag alles verklappen) maar het is een heerlijk boek.

  Tot zover mijn top 5! Wie weet lees ik binnenkort een hartsmeltend boek dat er echt tussen hoort en moet ik mijn lijstje weer updaten.

  Liefs,

  Lis  Wat is jouw chicklit-top 5?


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.