Mijn jaar: 2013

Sodeknetter, wat was dit een tof jaar! Ik heb eens goed door mijn agenda gebladerd om de hoogtepunten op een rijtje te zetten. En aangezien ik dat nu toch al gedaan heb, kan ik ze net zo goed met jullie delen. Want zonder jou waren veel van deze hoogtepunten niet eens mogelijk geweest! Lees je even mee?

 


Januari

– Lau en ik gingen een romantisch weekendje naar Londen. Op de terugweg raakten we nagenoeg ingesneeuwd en zaten we urenlang vast in het vliegtuig.

– De shortlist van de Chicklit Schrijfwedstrijd 2013 werd bekendgemaakt. Ik zat in de jury en mocht dus de beste vier manuscripten beoordelen en meebeslissen over de toekomst van deze enthousiaste schrijfsters!

 

Februari


– Glazuur werd door de lezeressen van Chicklit.nl verkozen tot Boek van het Jaar 2012! Ik nam een stuntelig filmpje op in een poging mijn eindeloze dank uit te drukken. Om het te vieren kreeg ik van Chicklit.nl een echte Glazuurtaart!

– Ik kreeg een uitnodiging voor het Boekenbal. IK HEB ZOVEEL RONDJES GEREND!

– Op het WomenINC-Festival werd de winnares van de Chicklit Schrijfwedstrijd bekend gemaakt: Eline Stiekema! In mei 2014 verschijnt haar roman Dubbelspel (tip!).

– Na de prijsuitreiking mocht ik nog even signeren, gezellig op een rijtje met Astrid Harrewijn en Ilse Spall. Astrid moet maar mijn agent worden; ze verkocht twee van mijn boeken aan random voorbijgangers.

– Na eindeloos veel gesleur aan de deadline had ik Verkikkerd eindelijk af en opgestuurd naar de uitgeverij!

 

Maart

– Samen met Lisje B ging ik naar het Boekenbal. Er waren obers aanwezig die waarschijnlijk meer mensen kenden dan ik, maar desondanks was het een geweldige avond!

Voordat we lol gingen maken op het Boekenbal, gingen we eerst nog fijn uit eten met een heleboel blijerds van Luitingh-Sijthoff! 🙂

Toen deze foto gemaakt werd wisten Thomas en ik nog niet dat we later die avond zonder schoenen een dansje zouden doen tussen de dronken schrijvers. Awesome.


We kwamen Chantal van Gastel nog tegen (yes, eindelijk een bekende! IK KENDE IEMAND OP HET BOEKENBAL!)

– Lau en ik vonden woonruimte in Drachten. Konden we eindelijk al onze spullen uit de opslag halen en ontdozen!

– De gecorrigeerde versie van Verkikkerd arriveerde per post. Wat een baksteen papier, zeg!

 

April


– Ik sta in De Schrijfbijbel! AAAH!

– Chicklit.nl bestond 10 jaar en speciaal daarvoor was een verhalenbundel samengesteld, met onder andere mijn verhaal Foetsie.

– Het was de maand van de boekpresentaties! Chantal van Gastel lanceerde haar boek Zwaar Verguld! in Etten-Leur, waar Lisje B en ik slechts een halfuur te laat arriveerden (maar in onze verdediging: het was in Etten-Leur).

– In Den Haag presenteerde Gillian King haar roman 60 dagen. Lisje en ik scoorden natuurlijk ons eigen gesigneerde exemplaar.

– Samen met Lau en Astrid ging ik langs Thomas Olde Heuvelt, die zijn boek HEX presenteerde in Nijmegen. Wederom iets te laat, maar ach.

 

Mei

– De jury van de Paul Harland Prijs werd bekend gemaakt en (verrassing!) ik zat er ook bij. Hoewel ik zelf geen horror, sci-fi of fantasy schrijf, lees ik het juist erg graag.

– Ik gaf de allerlaatste correcties uit Verkikkerd door. Klaar! Af! Finito!

– Ik had het su-per-druk met aftellen naar mijn boekpresentatie. Zelfs nog meer dan naar mijn verjaardag.


Mijn quote op de roman De mannenmaker van Petra Kruijt 🙂

– Ik lanceerde mijn eigen website www.lisettejonkman.nl. EINDELIJK!

 

Juni (Boekpresentatiemaand!)

WE GINGEN NAAR MUSE EN HET WAS ZO TOF! Leuke bonus: Biffy Clyro én Bastille stonden in het voorprogramma <3

– Voordat Verkikkerd uitkwam, kon iedereen alvast kennismaken met Lucy en haar nerdy huisgenoten in het korte verhaal Pizzageur & Maneschijn.

– Verkikkerd zat in de Leesclub van Chicklit.nl en Viva. Overal doken ineens toffe recensies op.

– Op 13 juni ontplofte ik bijna van blijheid, toen Verkikkerd werd gelanceerd. De presentatie was bij Van der Velde Boeken in Groningen en er waren echt bizar veel mensen. WOAH! Lees hier mijn verslagje.

– Juni bestond vooral uit interviews, juichen om leuke recensies en meer blijheid.


Petra Kruijt presenteerde haar nieuwe boek De mannenmaker in Hilversum. Op de flap staat een aanbeveling van mij! Het werd een superleuke avond.

 

Juli

– Meer toffe recensies en goed nieuws: na drie weken had Verkikkerd al een tweede druk te pakken!

IK WAS JARIG! 25 jaar and counting. Lau en ik sprongen op bed, gingen uit eten en vergaten onze huissleutel, zodat we door ons eigen keukenraampje moesten inbreken om weer binnen te komen.

– We gingen naar het asiel om een vriendinnetje voor Whopper uit te zoeken! Het werd Guus, een dikke konijnenchick die alleen maar wilde eten en vooral veel zenuwachtige plasjes deed.

– Ik ontving mijn eerste fan art! Joany van CravingPages.nl had een SUPERMOOIE tekening van Kikker en Lucy gemaakt.

 

Augustus

– Dikke OMG: Verkikkerd was boek van de maand op Chicklit.nl!

– Ik zat in de jury van de korteverhalenwedstrijd van The Read Shop. Winnares Nikki Cornelisse en ik zijn nog altijd bezig met een datum prikken voor onze high tea 😉

 

September

– Awesome bericht: er zijn inmiddels meer dan 10.000 boeken van mij verkocht!

– De dichtbundel Uppers & Downers van mijn journalistiekbuddy Matthijs Matser verscheen!

Schrijfstersdate met Astrid Harrewijn, Chantal van Gastel en Gillian King. We bestelden allemaal hetzelfde, want great minds think alike.

– Lau en ik gingen naar het concert van The Boxer Rebellion en werden spontaan ook fan van het voorprogramma Brother & Bones.

 

Oktober

– Ik was één van de VIVA400! Genomineerd in de categorie Aanstormend Talent.

– Ik verklapte dat boek 3 een vervolg wordt op Verkikkerd en mijn Twitter en Facebook ontploften spontaan.

– Na lang wikken en wegen nam ik de sprong om (in ieder geval de laatste maanden van het jaar) fulltime te gaan schrijven. Doei baan!

 

November

– Boekenwebsite Book Babbles laste een heuse Lisette Jonkman-week in! Zeven dagen lang interviews, recensies, kijkjes in mijn boekenkast en meer blijheid. Supertof!

– Tijd voor een feestje: de uitreiking van de VIVA400 Awards! Ik heb niet gewonnen, maar wel een geweldige avond gehad.

Koffie Verkeerd van Elsbeth Witt verscheen! Dit eerste deel van de Barista!-serie heeft een quote van mij op de flap 😀

Ik trapte de Global Entrepreneurship Week af op ‘mijn’ Windesheim, waar ik een bal zo’n driehonderdachtendertig keer niet in het doel schoot en de eer uiteindelijk uit handen gaf.

– Lau en ik gingen voor het eerst écht samen op vakantie! Een weekje zon op Gran Canaria deed ons goed en we hebben maar een paar kakkerlakken gezien (winnen!).

 

December

Verkikkerd is in de race voor Boek van het Jaar op Chicklit.nl! Het wordt een spannende strijd, want dit jaar neemt mijn boek het op tegen toppers als Chantal van Gastel, Astrid Harrewijn, Cecilia Ahern en Elsbeth Witt. OMG.

– Aangezien ik ongeveer evenveel voorhoofd heb als de gemiddelde Neanderthaler heb ik lang getwijfeld, maar uiteindelijk ben ik vlak voor kerst dan toch voor een nieuw kapsel gegaan: een pony. Ik vind ‘m sassy!

– De eindsprint is ingezet! Op 1 januari lever ik mijn manuscript voor boek 3 in.

– Ik ging bij Luitingh-Sijthoff langs om te overleggen over de omslagen van boek 3 en 4, die allebei in 2014 verschijnen. 

– Op kerstavond onthulde ik de titel van boek 3: Verslingerd. Verder kun je nog rekenen op allerlei sneak peekjes de komende tijd, ook in het nieuwe jaar! Houd vooral mijn Facebookpagina goed in de gaten, want daar geef ik zo nu en dan een teaser…

 

Dat was mijn geweldige, fantastische, totaal vette jaar. Heel erg bedankt voor al jullie steun en enthousiasme! Hopelijk kan ik in 2014 weer zo’n mooi overzicht maken 🙂 Ik wens jullie een heel gelukkig 2014!

 

Liefs,

Lis


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.