Dit was maart!

 Maart was een drukke maand! Februari (en daarmee de winter) lijkt alweer heel lang geleden, maar dat komt voornamelijk doordat er de afgelopen weken zoveel is gebeurd. Zo ging ik naar het Boekenbal, lunchte ik met drie lieve collega-auteurs, ging ik naar Berlijn en verwerkte ik de correcties in de persklaargemaakte versie van Verslingerd. En nog veel meer! Lees je mee?

Van het CPNB kreeg ik een bouwpakket met twee Boekenbalraketten. Ik deed een wedstrijdje met Lau wie ‘m het snelst in elkaar kon zetten. (Nodeloos om te vertellen dat hij zijn raket al netjes op tafel had staan toen ik de eerste twee stukken nog in elkaar probeerde te passen.)

 


Lysanne ging met me mee bij het uitzoeken van een outfit voor het Boekenbal. Daarna pakten we gezellig ons allereerste terrasje van het jaar! Ik voelde me nog een beetje ziekjes, maar gelukkig hielp de zon daar heel goed tegen.

 

 Ik had galajurkenstress! In de Catwalk Groningen paste ik zo’n beetje de hele winkel aan.

 

 
Uiteindelijk werd het deze jurk. De pino!

 

Lys en ik reden samen naar Amsterdam toe. Dat wil zeggen: ik zat op mijn krent en zij reed, want autorijden is één van de vele dingen die onmogelijk zijn in een huge galajurk.

 

 Hedda, Febe en ik hadden ons zonder te overleggen allemaal in een felle kleur gestoken: Hedda in het groen, ik in het blauw en Febe in het rood. Knallen!

 


’s Nachts sliep ik samen met Lysanne bij haar moeder in Amsterdam. Na een rustig begin van The Day After ging ik iets drinken met pap aan het strand in IJmuiden. Sorry voor de superlelijke korrelige foto en mijn brakke hoofd.

 

Ik voegde een nieuw onderdeel toe aan mijn site! What the F.A.Q.?

 


Samen met Astrid Harrewijn, Chantal van Gastel en Gillian King had ik een lunchafspraak voor onze Blablabla-vergadering. Het was veel blablabla en weinig vergadering, maar dat mocht de pret niet drukken! We kunnen de volgende keer wel een Blablabla-dag inlassen in plaats van een middag, haha.

 


Ik voel me altijd zo stoer als ik mijn spiegelende Ray-Ban draag.

 

Na het sporten besloot ik Lys te verrassen met cupcakes van Pure Frozen. Superlekker en kijk hoe lief en Koekiemonsterig deze Oreo-cupcakes zijn! <3

 


Lau had een congres in Berlijn en ik ging mee! Schrijven kan namelijk overal. Wel balen (maar ook een beetje grappig): het persklaargemaakte manuscript van Verslingerd viel in Drachten op de mat, een paar uur nadat wij naar Duitsland waren vertrokken. Nou ja, dan maar aan boek 4 werken in plaats van boek 3 corrigeren.

 


’s Ochtends vertrok Lau al vroeg naar het congrescentrum en ik zwierf wat door de stad. Net als in Parijs, Londen en Milaan werd ik ook hier verliefd op het handige metrosysteem.

 


Ik weet dat als je in zo’n fantastische stad bent eigenlijk de hele dag met sight seeing bezig moet zijn, maar ik vond het stiekem ook wel lekker om gewoon de halve dag in het zonnetje op een bankje in het park te zitten. Tegenover mij stond een jongen met een gitaar, dus ik had nog een privéconcert ook. Al had de lieverd slechts drie liedjes in zijn repertoire. Als Lau ’s middags pauze had gingen we samen een uurtje door de stad dwalen, waarna ik in mijn eentje weer een plekje om te schrijven opzocht. Zoals je op de foto ziet heb ik wel een béétje cultureel rondgedwaald in mijn eentje.

 


Wat we vooral veel gedaan hebben in Berlijn is ETEN. Het is echt een leuke stad met veel toffe plekjes. Zo zijn we bij een superhip Vietnamees restaurant geweest, waar je voor 10 euro een complete ‘OMG ik zit zo vol dat ik bijna ontplof’-maaltijd kon eten. Iets heel anders is het restaurant waar we op deze foto zitten: Weyers. Een leuke tip als je je graag wat meer opdoft voor het diner. De allerlekkerste currywurst hebben we gegeten bij Faustus, waar je voor 8 euro een bord vol patat en WORST krijgt. Omnomnom.

 


Mag ik even aan je voorstellen: het schattigste koffietentje ever. Geschwister Nothaft, waar geen enkel meubelstuk ergens bij past en waar lekkere koffie wordt geschonken. Er hangt een beetje een studentenhuiskamer-achtige sfeer. Ik voelde me er helemaal thuis!

 


Op de terugweg las ik Bridget Jones: mad about the boy. Ik had er heel gemengde verhalen over gehoord, maar vond het zelf wel echt een fijn boek. Alleen miste ik Mark Darcy ZO ERG. Maar ja, dat doet Bridget ook.

 

 Ik vertelde deze maand waar dat mysterieuze boek 4 nou precies over gaat en deelde de flaptekst van Verslingerd met je. Gemist? Je leest het hier terug!

 

Eenmaal thuis kon ik meteen vol aan de slag met het verwerken van de correcties in het persklaargemaakte manuscript van Verslingerd. Om je een idee te geven van wat een pak papier het is, heb ik mijn hand ernaast gelegd. Het is precies één hand dik, woah! Het uiteindelijke boek wordt natuurlijk niet zo’n fatty, want dit is enkelzijdig bedrukt én met heel grote letters. Verslingerd wordt iets minder dik van Verkikkerd, maar ik beloof dat je daar niets van zult merken. Op maandag stuurde ik om 05.15 uur (na een nachtje doorhalen – waarom wordt het altijd nachtwerk bij mij?) de laatste versie naar Luitingh-Sijthoff. Nu is het wachten op de drukproef, maar VERSLINGERD IS DUS GEWOON ZO GOED ALS AF. Jeetje!

 


Afgelopen zaterdag had ik een reünie van mijn basisschoolklas. We spraken af in IJmuiden en ik was een beetje bang dat ik niemand meer zou herkennen, maar het tegenovergestelde was juist het geval: ik herkende iedereen nog! Het was zo grappig om veel van mijn oud-klasgenoten weer te zien. Op de bovenste foto zaten we in groep 5. Je vindt mij op de bovenste rij, helemaal rechts. We waren met veertien van de tweeëndertig, dus best een goede opkomst! 🙂

 


Waar Guus het liefst zo ver mogelijk uit de buurt blijft van ieder wezen op twee poten, is Whopper nog altijd een enorme vrijdoos. Als het lekker weer is werk ik op het balkon (konijnenterritorium) en dan komt hij de hele tijd bij me om te vertellen hoe lief hij me wel niet vindt, in de hoop dat hij daarmee een stukje banaan verdient. Het liefst zit hij óp mijn boek of laptop. Slijmbal <3

 

Een volle maand, dus! In april zit ik ook niet stil. Zo onthul ik het omslag van Verslingerd, werk ik aan boek 4, bezoek ik boekpresentaties en ga ik langs bij Luitingh-Sijthoff om te praten over de vormgeving van boek 4. Maar goed, dat lees je allemaal terug over een maandje!

 

Liefs,

Lis


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.