Durflijst: Elf Fantasy Fair

Het stond pontificaal bovenaan mijn Durflijst: ‘Verkleed naar de Elf Fantasy Fair’. Het besluit om ook daadwerkelijk heen te gaan nam ik vrij last-minute, dus een echt kostuum zat er niet in, maar ik ben wél geweest! Ik sleepte Lisje B mee en zo gingen Lis en Lis samen naar de EFF 2014. Lees hier mijn verslag van deze fantastische en bizarre dag. Met foto’s!

Het stond pontificaal bovenaan mijn Durflijst: ‘Verkleed naar de Elf Fantasy Fair’. Het besluit om ook daadwerkelijk heen te gaan nam ik vrij last-minute, dus een echt kostuum zat er niet in, maar ik ben wél geweest! Ik sleepte Lisje B mee en zo gingen Lis en Lis samen naar de EFF 2014. Lees hier het verslag van deze fantastische en bizarre dag. Met foto’s!

Voor Viva.nl schreef ik ook een blog over ons bezoekje! Die lees je HIER. 🙂

08:00 uur
Wat is dat geluid? Ik ga zo kijken, eerst moet ik even deze roze minidinosaurus vangen, want hij is ontsnapt en ik moet hem cadeau geven aan mijn moeder. Aaah, ik kan me niet concentreren, die herrie wordt steeds harder. Dinosaurus! Waar ben je? Dino… O, het is de wekker. Wacht even, is het niet zaterdag? Waarom zet ik de wekker op zaterdag?
Lau draait zich om. ‘Waarom zet je de wekker op zaterdag?’ kreunt hij ellendig.

 

08:03 uur
O ja, ik ga naar de Elf Fantasy Fair vandaag. Dat is waar ook! Hup, uit bed.

 

08:30 uur
Oeps, iets te lang gedoucht. Nou ja, nog genoeg tijd.

 

08:34 uur
Aangezien ik geen kostuum heb, trek ik maar gewoon het roze-wit geblokte jurkje aan dat ik ook droeg tijdens de boekpresentatie van Glazuur. Waarom doe ik dat eigenlijk zo weinig aan?

 

08:35 uur
Aha. Ik zie al waarom. Meestal zit ik niet te wachten op zoveel decolleté.

 

08:40 uur
Zo, nog even opmaken… Wat fijn, ik heb nog alle tijd.

 

09:05 uur
O shit! Hoe is het ineens vijf over negen? HOE DAN? Ik moet nog ontbijten en mijn schoenen aandoen en mijn tanden poetsen en mijn haar kammen!

 

09:12 uur
Goed, ik moet weg. Echt. O, Lau roept iets.

 

09:13 uur
Fuck. Mij waren 22 graden en zon beloofd, maar Lau zegt net dat de verwachtingen eerder richting de 16 graden en bewolkt gaan. Snel nog even een panty aantrekken. En een vest in mijn tas proppen. En nu heb ik nog steeds niet ontbeten.

 

09:20 uur
Uiteraard staat er een rij voor het tankstation, want net als alle andere gierige mensen in Drachten wil ik tanken op zaterdag (want dan krijg je drie cent extra korting, WHOOHOO).

 

09:32 uur
Oké, ik ben op weg. Officieel. Laat de dag maar beginnen!
Volgens mij ben ik alleen vergeten mijn haar te kammen.

 

11:29 uur
‘Bestemming bereikt’? Hoezo ‘bestemming bereikt’? O, dat is ook zo: mijn navigatiesysteem kende ‘station Vleuten’ niet (waar ik Lisje B oppik), dus heb ik maar gewoon ‘Stationsstraat’ ingevoerd. Ik bedoel, dat kan nooit ver van het station af zitten, toch? Ik rijd de straat wel uit.

 

11:31 uur
O, nu rijd ik Vleuten ook uit.

 

11:33 uur
Als ik nou even hier op dit zijweggetje parkeer en het station even googel. Ehhh, ‘station Vleuten adres’? O, Schoolstraat 1. Goed, dat moet mijn navigatie kunnen vinden.

 

11:36 uur
Ik ben bij de Schoolstraat, maar ik zou echt niet weten hoe hier een station in past. Het is ook niet heel logisch, nu ik erover nadenk. Een station in de Schoolstraat? Staat de school dan in de Stationsstraat? Ik bel Lisje wel.

 

11:40 uur
Juist. Natuurlijk moet ik weer terug naar waar ik vandaan kwam.

 

11:44 uur
Hè hè, ik heb eindelijk Lisje opgehaald. Nu op naar de Elf Fantasy Fair! Ik zag gelukkig al bordjes die ik moet volgen om op het parkeerterrein van Kasteel de Haar te komen.

 

11:51 uur
Nu hoeven we alleen maar in de file te staan tot we op de parkeerplaats zijn. 

12:15 uur
We zijn er! Eindelijk. En jongens, wat is het mooi weer. Naast ons stapt een hele delegatie ridders uit een Volvo V70. Op naar de ingang! Voordat ik uit kan stappen, roept Lisje: ‘Handrem. HANDREM!’
O ja, we staan op een heuveltje. Verstandig.

 

12:27 uur
Wauw. We zouden ook gewoon de hele dag op het parkeerterrein rond kunnen dwalen en een awesome dag hebben. Is er iets hilarischer dan een vrouw in een gigantische hoepeljurk uit een auto getrokken zien worden? Sowieso draagt iedereen GEWELDIGE outfits. Lisje en ik beginnen ons enigszins underdressed te voelen.

12:36 uur
In de rij. We zijn zeker weten ZWAAR underdressed. Mensen hebben zich uitgedost alsof… Weet je, ik heb nog bij geen enkele gelegenheid mensen gezien die zo uitgedost waren. In het echt. Het thema ‘Koning Arthur en zijn ridders’ is door de meeste mensen gewoon compleet genegeerd. En ik maar zoeken naar iets ridderigs in mijn kast. Ik had net zo goed als Ninja Turtle kunnen komen. (Niet dat ik zomaar even een Ninja Turtle-kostuum uit mijn kast trek.)

12:41 uur
Wauw, de locatie is geweldig! En had ik al gezegd wat een mooi weer het is? 16 graden, my ass.

12:45 uur
Eerst maar eens de weg vinden. We ontdekken bij het bekijken van de plattegrond dat dit écht een heel groot evenement is. Ik had natuurlijk alle auto’s wel op het parkeerterrein zien staan, maar het was nog niet helemaal tot me doorgedrongen dat die mensen ook echt ALLEMAAL hier zijn. En het lijkt niet eens zo druk, dus kun je nagaan hoe groot het kasteelterrein is. Eerst maar eens een rondje lopen!

 

12:53 uur
OMG, ik zag net Chewbacca lopen.

 

12:54 uur
Tijdens het wandelen moet je echt goed opletten dat je niet op iemands cape/sleep/jurk gaat staan. Ik wil niet op mijn geweten hebben dat iemand straks de hele dag in een halve jurk moet rondhobbelen.

12:56 uur
Ik zag Stormtroopers lopen en zei tegen Lisje: ‘Hé, op het Boekenbal waren ook Stormtroopers!’
En toen draaide eentje zich om en zei: ‘Dat waren wij.’
SUPERVET.

 

12:57 uur
Oké, ik heb net in één minuut een Medusa met slangenstaart en slangenhaar gezien, een minotaurus, een Mad Hatter, een blauwe… eh, vissengodin? Ik heb geen idee. Maar wat ik dus bedoel. DIE KOSTUUMS HIER! Wauw. Mind = blown.

 

13:04 uur
Net even gekletst met een meisje in een steampunk-outfit en die heeft dus een JAAR aan haar jurk en alle accessoires gewerkt. Ze liet zien dat alle radertjes ook echt werken. Ik moet even bijkomen van deze ontdekking. Is er ook bier?

13:17 uur
Er is bier! En er zijn ook vikingen!

13:49 uur
Nog meer rondgewandeld. Het is hier zo groot en we raken steeds verdwaald, wat ook een beetje komt doordat geen van ons beiden kaart kan lezen. (Weet je nog toen we in Milaan waren, Lis? DRAMA.) Een ontdekking die we gedaan hebben: alle gekheid zit hier op een stokje. En dan heb ik het niet over de kostuums, maar over het eten. Appels op stokjes, brood op stokjes, vlees op stokjes.

13:57 uur
Brood op een stokje! Enne, kijk eens achter me – daar heb je Chewbacca weer!

14:01 uur
Tip: deel een broodje met z’n tweeën. Zo’n heel ding in je eentje is best veel (en hier spreekt ’s werelds grootste vreetzak).

14:38 uur
We hebben al zoveel gave kostuums gezien! Kijk die zombies nou. Ik wilde eigenlijk met het meisje op de foto, maar ik durfde niet dicht in haar buurt te komen (zo goed was haar outfit). Also: verfrissend om zombies eens te zien op een mooie, zonnige dag, zonder dag gore filter dat The Walking Dead en alle zombiefilms er altijd overheen plakken.

15:44 uur
Nu begin ik weer honger te krijgen. We lopen ook zoveel rond. Misschien een beetje lam van ons, maar we hebben nog geen enkel programma-onderdeel bezocht/bekeken. Het enige wat we doen is rondjes lopen en mensen kijken. Maar we vermaken ons zo goed! Het is zo leuk hier en iedereen is zo aardig.

15:50 uur
Even een snackpauze ingelast. Het is ook echt geen straf om in de zon op het gras te zitten. Lisje was haar zonnebril vergeten, dus zo keek ze de hele dag.

16:11 uur
En er was chips! En krulpatat. En zoveel ander lekkers. Ze hadden dit ook best de Elf Fat & Tasty Fair kunnen noemen.

16:38 uur
Deze mevrouw had haar jurk helemaal van plastic flessen gemaakt. En kijk nou, de knopen op haar jasje zijn flessendopjes 😀 Ik gooi nooit meer een flesje weg!

16:45 uur
Hier heeft de uitdrukking ‘wat ben je toch een draak’ een heel andere betekenis.

17:02 uur
Dit pak. Wauw.

17:13 uur
En kijk haar make-up nou! En die jurk! Love it.

17:16 uur
In de categorie ‘nooit verwacht’: er wilde iemand met MIJ op de foto. Niet omdat mijn kostuum zo gaaf was (ten eerste: ik droeg geen kostuum en ten tweede: zijn eigen kostuum was al zo vet), maar omdat hij mijn tas zo leuk vond. Thanks, Blossom Books 🙂

17:23 uur
IK KON ME NIET INHOUDEN! Ik móést even met Chewbacca op de foto (net als de rest van de bezoekers, die arme jongen stond alleen maar stil om te poseren voor foto’s). EN HIJ HAD EEN BABY-WOOKIEE BIJ ZICH KIJK NOU OMG!!!

17:28 uur
En deze mevrouw. Want haar jurk. Zo tof. KONIJNTJES!

17:35 uur
Wat? Is het al half zes geweest? Wat is de tijd snel gegaan! We moeten de auto maar weer eens gaan opzoeken. We bedenken nu ook ineens allebei dat we niet hebben gekeken op welk stukje parkeerplaats hij staat. Dat wordt nog een mooie zoektocht, vrees ik.

17:36 uur
We stuitten op weg naar de uitgang nog op deze mevrouw, die een magisch hulpmiddel gebruikt om zich voort te bewegen. Het voelt heel raar om mensen helemaal IC (= in character) te zien en dan ineens iets te spotten dat er totaal niet bij past. Hier moest ik wel om glimlachen.

17:39 uur
En ook om deze prachtige verschijning die tussen het chic en ouderwets zijn door toch nog even haar mobieltje checkte.

17:43 uur
Doei, Elf Fantasy Fair! Lisje en ik maken al plannen voor onze outfit voor volgend jaar. Het was een geweldige dag. Ik wil volgende keer deel zijn van de awesomeness en gewoon in kostuum komen.

 

17:50 uur
…en ze zochten nog lang en gelukkig naar de auto.
 

 

Liefs,

 

Lis


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.