Mijn durflijst

Mijn telefoonangst heb ik overwonnen toen ik journalistiek ging studeren. In mijn eentje reizen vind ik niet meer eng sinds ik in m’n uppie naar Turkije ging en inmiddels durf ik zelfs naar buiten met een make-uploos gezicht, zonder de angst dat mensen spontaan flauwvallen van angst. Maar er zijn nog een heleboel dingen die ik eng vind. Daarom vroeg ik jullie om te vertellen wat ik écht, écht, écht eens moet doen.

Mijn telefoonangst heb ik overwonnen toen ik journalistiek ging studeren. In mijn eentje reizen vind ik niet meer eng sinds ik in m’n uppie naar Turkije ging en inmiddels durf ik zelfs naar buiten met een make-uploos gezicht, zonder de angst dat mensen spontaan flauwvallen van angst. Maar er zijn nog een heleboel dingen die ik eng vind. Daarom vroeg ik jullie om te vertellen wat ik écht, écht, écht eens moet doen.

Het liefst blijf ik voor eeuwig in mijn comfortabele coconnetje van ‘dingen die ik ken’ zitten, maar het schijnt dat de beste dingen gebeuren net buiten je comfort zone. Dankzij jullie kan ik nu iedere maand een stapje buiten mijn veilige omgeving zetten, door iets te doen wat ik nog nooit gedaan heb of door mezelf uit te dagen en mijn gedrag onder de loep te nemen. Het doel: een persoonlijke grens verleggen!

 

 • Ga verkleed naar de Elf Fantasy Fair
 • Maak nieuwe vrienden in een onbekende stad
 • Probeer eens een potje LARP
 • Ga indoor skydiven
 • Doneer je haar aan Stichting Haarwensen
 • Ga paardrijden, want paarden vertellen je dingen over jezelf
 • Houd een week lang een openbaar online dagboek bij
 • Zeg een hele maand lang geen sorry als het je schuld niet is
 • Eet vijf dingen die je nog nooit gegeten hebt
 • Kies dagelijks een random woord uit het woordenboek en gebruik het in een gesprek
 • Scheld een week lang niet
 • Ga alleen uit eten

 Na het samenstellen van mijn lijst kwam Lysanne met een giga-uitdaging, dus die heb ik er ook maar even als bonus opgezet:

 • Laat je waxen! 

Lys heeft me verzekerd dat ze meegaat om me te steunen, dus vooruit dan maar. Het eerste punt op de lijst heb ik inmiddels trouwens afgestreept! Hoe ik het vond op de Elf Fantasy Fair en waarom je echt eens heen moet, lees je HIER.

 

Vanaf nu kies ik iedere maand een punt van de lijst om uit te voeren, waarna ik er uitgebreid verslag van doe. De punten staan dus niet op chronologische volgorde. Niet alles zal van een leien dakje gaan of zelfs maar lukken, maar het proberen is al kudo’s waard. (En misschien is het wel beter als het niet lukt, want dan hebben jullie weer wat te lachen.)

Maar tot nu toe sta ik er nog erg positief in. Dit wordt een eitje! (Pun intended)

 

Wat ik niet ga doen

Natuurlijk zijn er ook een aantal ideeën die het niet tot mijn Durflijst geschopt hebben. Ik waardeer jullie inzet en inspiratie, maar sommige zaken zijn nu eenmaal niet haalbaar. Ik heb de opvallendste punten die ik van tafel heb geveegd even op een rijtje gezet:

 • Neem een tattoo

Ja, maar nee. Ik heb er weleens over nagedacht zo’n permanente lichaamsversiering te laten aanbrengen, hoor. Alleen heeft Lau een schurfthekel aan tatoeages en zou ik ook met geen mogelijkheid kunnen zeggen wat voor eentje ik zou willen (en wáár). Dat klinkt als een recipe for disaster!

 

 • Adopteer een verwaarloosde hond uit Bulgarije

Wat ik me bij dit idee afvroeg was of ik de hond dan alle bevelen in het Bulgaars moest leren of dat ik hem toch beter op een cursus Nederlands kon doen. Maar zonder gekheid: hoewel ik het adopteren van asieldieren van harte toejuich, is mijn huis met twee terroristische konijnen voorlopig wel even vol.

 

 • Join the Mile High Club

Heb je weleens een vliegtuigtoilet van binnen gezíén? Ik pas er zelf nauwelijks in één keer in, laat staan dat er nog een extra persoon bij kan. Enne, persoonlijk word ik niet zo heel opgewonden van de plek waar die man van stoel 16B net nog explosieve diarree heeft gehad. Maar dat kan aan mij liggen, hoor!

 

 • Maak backpackend een wereldreis

Superleuk idee! Wie sponsort? Zelfs als ik enorm op de budgettour zou gaan, kost dit me alsnog een rib uit mijn lijf. Sterker nog, ik denk dat ik extra ribben zou moeten lenen om dit allemaal te bekostigen. Máááár om toch nog een beetje dat wereldreisgevoel te krijgen, ga ik deze zomer zeilen in Griekenland. Telt dat ook? 🙂

 

Voel je vrij om aan uitdagingen mee te doen of jouw ervaringen met me te delen, dat vind ik hartstikke leuk. (En bemoedigend!)

 

Liefs,

 

Lis


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.