Dit was april!

Wat is april snel gegaan! Het lijkt nog maar een week geleden dat ik het overzicht van maart hier postte. Deze maand heb ik de laatste correcties op de drukproef van Verslingerd doorgegeven en onthulde ik samen met Adorable Books het omslag van Verslingerd. Ook ging ik naar de Elf Fantasy Fair, sprak ik veel af met vriendinnen én het was tijd om onze zeilvakantie te boeken! Kijk je mee?

Wat is april snel gegaan! Het lijkt nog maar een week geleden dat ik het overzicht van maart hier postte. Deze maand heb ik de laatste correcties op de drukproef van Verslingerd doorgegeven en onthulde ik samen met Adorable Books het omslag van Verslingerd. Ook ging ik naar de Elf Fantasy Fair, sprak ik veel af met vriendinnen én het was tijd om onze zeilvakantie te boeken! Kijk je mee?

 

In de categorie ‘dingen die moeten gebeuren’: inkomstenbelasting. Alleen was er een probleem bij de Belastingdienst en kon ik mijn aangifte niet indienen – stress! Ik hád het natuurlijk ook níét tot de laatste dag kunnen uitstellen, maar goed, je weet hoe die dingen gaan. Gelukkig kon het op 1 april ook nog en lukte het toen wel! Phieuw.

 

Ik kreeg de drukproef van Verslingerd en AAAH, kijk hoe gaaf: al drie boeken! Soms vergeet ik het even en dan is het extra gaaf als ik er weer aan herinnerd word.

 

Bijna iedere woensdagochtend ga ik sporten in Groningen. Daarna ga ik vaak samen met Linda lunchen, omdat zij in Groningen werkt. Begin april zaten we al volop buiten in de zon tijdens onze lunchdate! Het leek wel zomer.

 

Soms ga ik na het lunchen met Linda nog even langs Lysanne voor een kop koffie. Deze woensdag was het zo zonnig dat we besloten onze koffiedate naar buiten te verplaatsen. (En om de koffie te veranderen in bier.) Ik ben vergeten hoe het café heette waar we buiten zaten, maar het was heel hip en je mocht op tafel schrijven. Het zit tegenover De Pintelier.

 

Deze maand heb ik vooral besteed aan het corrigeren van de drukproef van Verslingerd. Heel gek, maar ik ben toch nog best veel foutjes tegengekomen. Het is dus echt fijn dat we zoveel correctierondes hebben!

 

Lezen…

 

Nog meer lezen…

 

Had ik al gezegd dat ik ook gelezen heb?

 

Zoveel lezen! Nu ik mijn boek voor de zestienduizendste (oké, de veertiende) keer lees, vind ik de grapjes niet meer leuk en wil ik alles gaan herschrijven. Daarom mag ik geen inhoudelijke veranderingen meer maken, tenzij het gaat om een gat in het plot. Dat heb ik overigens nog wel gevonden! Een klein gaatje. Maar het is gedicht. Yay!

 

Lau dacht dat hij een hele mooie versie van Star Wars had gescoord en was helemaal blij, alleen toen bleek de intro in het Spaans te zijn. Una Nueava Esperanza!

Als ik thuis aan het schrijven ben, doe ik bijna nooit make-up op. Dat maakt het extra makkelijk om mee te doen aan die No Make-up Selfie-trend, haha.

 

Lysanne ging op studiereis naar IJsland, New York en Philadelphia. JALOERS! Ik bracht haar met de auto naar het station, in verband met een Zeer Zware Koffer. Op het station dronken we nog even gezellig een kop koffie (alweer in de zon, YEAH) 🙂

 

Maar eigenlijk mag ik ook niet zeuren, want deze zomer ga ik met Lau en zijn broer Arnoud zeilen… in Griekenland! We hadden het er al een jaar over, maar nu hebben we eindelijk geboekt. Laat de voorpret beginnen! 😀

 

Nieuwe week, nieuwe afspraken! Ik ging naar Amsterdam om bij mijn uitgever Luitingh-Sijthoff te vergaderen over boek 4 (dat in oktober verschijnt) en om de cover reveal van Verslingerd op te nemen met drie van de vier meiden van Adorable Books. Het was echt een leuke dag!

 

 

Bij de uitgeverij maakte Michiel nog een foto van mijn eigen book face. Hij is best goed gelukt!

 

Cover reveal met de Adorable Bookers! Het filmpje bekijk je hier.

 

Het omslag van Verslingerd! SO PRETTY!

 

In de categorie ‘random huisklusjes die écht moesten’: ik ruimde de kledingkast op. Het knapte behoorlijk op. Ik speelde wel vals, want ik deed het op Wasdag. Het ligt dus wel een stuk voller nu alle kleren weer schoon zijn, máár! Het is nog steeds netjes. Mag ik even een applausje?

 

Samen met Lisje B bezocht ik de Elf Fantasy Fair, om de eerste uitdaging op mijn Durflijst af te strepen. Het was echt een geweldige dag, we hebben het megaleuk gehad 😀 Het complete fotodagboek van de dag vind je hier!

 

Het werd Pasen, één van mijn favoriete feestdagen (want konijntjes en chocolade – BETER DAN DAT WORDT HET NIET!). Mijn vader en zijn vriendin kwamen langs en gaven ons dit superlieve paashaasje. Het was (alweer? Dit wordt eentonig, hoor) superzonnig, dus we zaten gezellig op het balkon.

 

Whopper probeert me altijd over te halen hem iets te eten te geven met zijn gigantische konijnenogen. Hij is zo fluffy.

 

Zo fluffy, zelfs, dat je hem best voor zo’n Russische bontmuts zou kunnen aanzien als hij zich zit te wassen.

 

En Guus… Hm. Guus is eigenlijk alleen maar een hele dikke vreetzak. End of story.

 

April was echt een zonnige maand! Mam en ik besloten na het sporten nog even te gaan lunchen bij Kaap Hoorn. Terwijl we in de zon zaten, zeiden we de hele tijd tegen elkaar dat we eigenlijk echt van alles moesten doen, dat we het zo druk hadden en dat we hier eigenlijk helemaal geen tijd voor hadden, haha. Nou ja, soms moet je gewoon even genieten! Voor je het weet regent het weer.

 

Dit zijn mijn opa en oma (ze kijken tegen de zon in, normaal zien ze er niet zo boos uit – het zijn superlieve mensen). Zij gingen op visite bij mijn oom Fred in Dubai, dus ging ik nog even langs om ze een goede reis te wensen. De oudjes zijn 82, maar ze reizen alsof ze 18 zijn.

 

Toen de oudjes in Dubai zaten, hebben mam en ik hun huis onderworpen aan de grote voorjaarsschoonmaak. Mam heeft een SUPERHIPPE stofzuiger die kan stoffen, vegen, zuigen en je rug masseren. Oké, voor dat laatste heb ik nog geen bewijs, maar ik weet vrij zeker dat hij het kan. Ik haat huishoudelijk werk, maar deze keer vond ik het zowaar leuk. Sorry voor mijn graffige hoofd trouwens, dit was aan het eind van de schoonmaakdag.

 

Dit soort jaloersmakende foto’s kreeg ik de hele tijd van Lys vanuit New York. AAAH!

 

Whopper is een echt ninja-konijn (een koninja?). Terwijl ik op de bank zat, sprong hij zonder dat ik het door had naast me en begon hij mijn to-do-list op te eten! Argh. Nou ja, altijd leuk als je konijn je een dag vrij geeft. 

 

Linda was jarig! Op de vrijdag na haar verjaardag spraken we af in Zwolle om te terrassen en vooral heel veel te kletsen. Het lijkt wel alsof we elkaar steeds meer te vertellen hebben als we elkaar vaker zien. Dat zou eigenlijk andersom moeten zijn, toch? We gingen eerst eens naar boekhandel Waanders, want daar was ik nog nooit geweest. De Broerenkerk is omgebouwd tot boekhandel. Mijn crappy mobieltje doet de ruimte geen eer aan, maar echt, ga er eens kijken!

 

In het kindergedeelte van de boekhandel staat dit superkleine Chesterfieldstoeltje. Ik smolt bijna van de adorableness. Ik bedacht achteraf pas dat ik er ook best doorheen had kunnen zakken, ahum.

 

We aten ons eerste schepijsje van het jaar bij Talamini en genoten van de zon op het terras. Bij Itoshii aten we een sushilunch uit een lunchbox, en WAUW, wat was dat een succes. Zeker voor herhaling vatbaar! Alleen de groene thee smaakte naar modder, dus die zou ik er niet bij bestellen 😛

 

Het uitzicht vanuit mijn slaapkamerraam in Spijkerboor, waar ik bij mijn ouders logeerde. Mijn broertje en zusje vierden hun verjaardag! De draken zijn alweer 16 en 13 jaar geworden. In mijn gedachten heeft mijn zusje net geleerd wat de koe zegt en is mijn broertje nog niet voorbij het niveau van zijn beroemde uitspraak ‘kijk, daar zwemt een boot’. Goed, genoeg nostalgie. In het weilandje dat nét achter de boom zit staan allemaal schaapjes EN LAMMETJES! Ik werd wakker van het gefluit van de vogels en het geblaat en gemekker van de wollige weilandbewoners. Als dat niet valt onder ‘buitenleven’, weet ik het niet meer.

 

Afgelopen maandag had Lau een goed idee: ontbijten met taart. Waarom niet? Mijn moeder had ons allebei een overgebleven stukje meegegeven. De (superlekkere) taarten zijn trouwens allebei door mijn zusje gemaakt, die al een echte Oma Baktaart begint te worden 🙂

 

Dat was april alweer! Tussen al deze blijheid door heb ik natuurlijk ook druk geschreven aan boek 4, maar aangezien dat niet echt fotowaardig is, heb ik daar geen foto’s van gemaakt. Mei wordt ook weer heel gaaf. Ik ga naar de boekpresentatie van Martin Gijzemijter (Dansen met herinneringen) en Gillian King (Zwart wit), vertrek een weekendje naar Terschelling met Lau en vriendinnen en verder wil ik vooral veel schrijven. O ja, enne, trouwens, mijn eigen boekpresentatie vindt aan het eind van deze maand plaats! Ik weet dat ik al AAAH heb gezegd, maar mag het nog een keer? Ja? Dank je.
AAAAH!

 

En dan nog even dit…

Zo, nu nog even een heel heel heel leuk berichtje:

Verslingerd komt eerder uit!

YAY! We verschuiven de verschijningsdatum van 10 juni naar eind mei.

Dansjes, right? 😀

 

Liefs,

Lis


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.