Ik ben 26 + babbels

Zoveel zomer. Much jarigness. En een shitload aan blijheid. Dat zijn mijn afgelopen weken in het kort samengevat. Kijk je even mee naar het leven van deze inmiddels hoogbejaarde graftak? (Meer dan 250 verjaardagswensen, kinders. Doe even normaal.) (I love you all!) Oeh, en nieuws over Schrijven kreng!, dus doorlezen!

 

Zoveel zomer. Much jarigness. En een shitload aan blijheid. Dat zijn mijn afgelopen weken in het kort samengevat. Kijk je even mee naar het leven van deze inmiddels hoogbejaarde graftak? (Meer dan 250 verjaardagswensen, kinders. Doe even normaal.) (I love you all!) Oeh, en nieuws over Schrijven kreng!, dus doorlezen!

 

Begin juli zat ik een week op Ameland met Lau, mijn ma, Frank, mijn broertje en mijn zusje. Het is inmiddels een soort traditie geworden.

 

Het is ieder jaar weer supergezellig (ik weet dat het er op deze foto niet zo uitziet, haha). Als je trouwens denkt: ‘Wow Lis, je foto’s zien er echt een stuk beter uit dan die korrelige shit die je eerst op je blog plaatste,’ dan kan dat kloppen: ik heb van Lau voor mijn verjaardag een nieuwe camera gekregen! Een Canon EOS M, met twee verschillende lenzen. Ik ben er echt megablij mee! Voordat we naar Ameland gingen mocht ik hem al uitpakken, zodat we daar konden oefenen met fotograferen. Ik wil natuurlijk wel een fotopro zijn als ik straks naar Griekenland ga!

 

Wist je trouwens dat het op Ameland stikt van de konijntjes? Echt hoor. Ze zijn niet aaibaar, maar wel heel schattig om naar te kijken.

 

 Op de drie dagen dat we mooi weer hadden, was het ook meteen héél mooi! We hebben fietstochtjes gemaakt naar het strand en in de zon gelegen terwijl we stapels boeken verslonden. Op de minder mooie dagen verdeelde ik mijn aandacht tussen het schaven aan Schrijven kreng! en Kolonisten met mijn broertje, zusje en Lau.

 

 

Een paar dagen na terugkomst leverde ik Schrijven kreng! in bij mijn redacteur en begon ik met het structureren van alles wat ik in gedachten heb voor mijn volgende twee boeken.
Ik krijg veel vragen over wat voor boek mijn volgende roman wordt, maar daar kan ik helaas nog geen antwoord op geven. Het zit namelijk zo: ik heb nog geen contract getekend. En zolang dat niet gebeurd is, kan het nog alle kanten op. Zolang ik dus geen krabbel heb gezet op een papiertje met het logo van mijn uitgeverij, houd ik die info nog even voor me.
Wat ik wél al kan vertellen, is dat Schrijven kreng! nu al te reserveren is op Bol.com (klik hier)! 😀 Hoe superleuk is dat? Mijn schrijfgids verschijnt op 14 oktober 2014, kost €15,00 en bevat naast gekke opdrachten en schrijftips ook gratis extra rare foto’s van mij. HOEZEE!

 

Op 16 juli was de dag die ik wist dat zou komen eindelijk hier: IK WAS JARIG! Niet bijna-jarig, zoals ik het hele jaar ben (op dit exacte moment bijvoorbeeld ook), maar echt jarig-jarig. Ik ben nu 26 jaar en als grote verrassing van Moeder Natuur vond ik op mijn verjaardag mijn allereerste grijze haar. Bedankt hè! Toch mocht een zo’n grijs haartje de pret niet drukken, want ik kreeg visite en verder werd ik de hele dag gefeliciteerd op social media en via mijn telefoon. Ik heb het persoonlijk reageren op een gegeven moment een beetje opgegeven, maar ik waardeer ieder afzonderlijk berichtje enorm! You guys rock.

 

De dag erna had ik een koffiedate met Cynthia Schultz, de eigenaresse van MissLipgloss.nl. Het was heel leuk om met haar te kletsen en het stomme was dat ik het idee had dat ik haar al een beetje kende, omdat ik zo’n brave lezer van haar blog ben. Ik had haar boek Beauty meegenomen en zij had Verkikkerd en Verslingerd in haar tas, dus zaten we gezellig elkaars boeken te signeren, haha.

 

Hoe tof: de derde druk van Verkikkerd kwam binnen! Hij ligt nu voor €12,50 in de winkel – dat is maar liefst €5,00 goedkoper dan eerst! Deze nieuwe druk bevat trouwens ook de eerste twee hoofdstukken van Verslingerd, dus je krijgt meteen een voorproefje van het vervolg 🙂

 

Op Ameland bedacht ik ineens dat ik natuurlijk ook nog mensen moest uitnodigen voor een feestje, zoals ik ieder jaar doe. Even overwoog ik om gewoon geen feest te doen dit jaar. Het voelde alsof het heel kort dag was dat ik iedereen nog moest uitnodigen. Uiteindelijk besloot ik gewoon een Facebookevent aan te maken en wie zin en tijd had om langs te komen, was welkom. Wat ben ik blij dat ik het toch gedaan heb! Zaterdag was de warmste dag van de week, met een tropische temperatuur van maar liefst 36 graden, dus sleepten Lau en ik alle meubels het balkon op (gelukkig hebben we een groot balkon!). Daarbij maakten we koude voetenbadjes voor de gasten. Toen het donker werd deden we de kerstverlichting aan, wat voor extra gezelligheid zorgde! Toch fijn dat we in januari te lui waren om die lampjes weg te halen.

 

Je ziet het misschien wel op deze foto, maar ik had echt een superleuke avond. Ik vind het zo ontroerend dat zoveel van mijn vrienden gewoon rustig afreizen naar Drachten, terwijl het voor de meesten echt een wereldreis is. Ik heb me de hele middag en avond supergeliefd gevoeld!

 

 

Van Eric en Sander kreeg ik een prachtige bos bloemen. They know what girls like!

  

 Zondag sliepen we uit (nogal wiedes) en nadat Lau, Lisje B en ik uitgebreid ontbeten hadden, vertrokken Lau en ik naar mijn ouders. Die hebben namelijk een nieuwe hond! Nadat Sam bijna een halfjaar geleden overleed, wilden ze eerst even hondloos blijven, maar nu besloten ze dat ze toe waren aan een nieuwe trouwe viervoeter. Het is opnieuw een bruine labrador, maar daar houden de gelijkenissen wel op. Lara is meer een labradrol, want ze is superlui en bovendien ook heel klein! Haar staart is net een bifiworstje, echt heel schattig. Ze houdt niet van wandelen en ligt het liefst de hele dag op haar rug terwijl ze geaaid wordt. Ik hou nu al van haar, haha.

 

Zo, dat waren mijn afgelopen weken! 🙂 Heb jij ook een fijne zomer?

 

Liefs,

 Lis


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.