TAG: 15 dingen die niemand vraagt

De vraag ‘waar haal je je inspiratie vandaan’ komt in ieder interview wel een keer voorbij. Maar er zijn ook dingen die nooit iemand vraagt. Hele maffe dingen die een beetje random zijn. Tedje van Teddlicious.nl tagde mij in de ’15 dingen die niemand vraagt’-tag en ik stortte me vol plezier op het beantwoorden. Enjoy!

De vraag ‘waar haal je je inspiratie vandaan’ komt in ieder interview wel een keer voorbij. Maar er zijn ook dingen die nooit iemand vraagt. Hele maffe dingen die een beetje random zijn. Tedje van Teddlicious.nl tagde mij in de ’15 dingen die niemand vraagt’-tag en ik stortte me vol plezier op het beantwoorden. Enjoy!

1. Slaap je met de deuren van je kledingkast open of dicht? 
Mijn kledingkast heeft op dit moment geen deuren. Tijdens de verhuizing hebben we die bij mijn ouders laten staan, omdat het hele zware spiegeldeuren zijn. Oorspronkelijk zouden we hier maar een paar maandjes wonen, dus leek het ons onzin om die loeizware dingen mee te slepen. Het liep alleen ietsje anders; inmiddels wonen we al anderhalf jaar in Drachten.

 

2. Neem je miniflesjes shampoo mee uit hotels? 
Soms, als ze lekker ruiken. Of, toegegeven, als ze er  mooi uitzien. Vervolgens staan ze vervolgens gemiddeld anderhalf jaar te verstoffen in mijn badkamerkast voordat ik ze weggooi. Eigenlijk wel een beetje zonde.

 

3. Heb je ooit een straatnaambord gejat? 
Haha, nee! Met een paar mensen uit mijn oude studentenhuis hebben we het wel ooit overwogen, maar het was winter. En ijskoud. En we vonden het te veel gedoe. Dus besloten we maar gewoon binnen te blijven om bier te drinken.

 

4. Gebruik je to-do lijstjes? 
Vaak wel, anders vergeet ik de helft van de dingen die ik moet doen. Tijdens het to-do’en blijf ik ook alleen wel altijd nieuwe items toevoegen, dus werkt zo’n lijstje nooit heel motiverend voor me omdat hij nooit af is.

 

5. Heb je sproeten? 
Vroeger had ik veel meer sproeten, maar in mijn huidige bejaarde 26-jarige staat heb ik alleen nog zomersproeten op mijn schouders en een paar op mijn neusbrug. Valt erg mee. Jammer, want ik vind sproetjes wel heel lief.

 

6. Heb je ooit in de bosjes geplast? 
Ahum. Bekentenistijd. *fluistert* Ik kan niet wildplassen.
Lisje B heeft het me ooit tijdens een memorabele Bata geprobeerd te leren. Ik was alleen zo bang om betrapt te worden, dat ik direct opsprong en mijn broek weer vastmaakte als ik ook maar een bosje hoorde ritselen. Uiteindelijk heeft Lisje het maar opgegeven en zijn we iedere keer dat ik moest plassen (en dat is váák) netjes in de eindeloze rij voor de wc’s gaan staan.

 

7. Hoe groot is je bed? 
Gigantisch! Vooral als je het vergelijkt met ons vorige bed, dat ‘maar’ één meter veertig breed was. Al was dat dan weer een oase van ruimte in vergelijking met het alternatief, want voor die tijd hebben we samen een half jaar in een eenpersoonsbed geslapen vanwege geldgebrek. Was wel heel knus. Nu hebben we een bed van een meter tachtig breed en twee meter tien lang. In het begin was ik Lau af en toe kwijt ’s nachts, haha.

 

8. Ben je lui? 
Ja, ik ben te lui om uit mijn ogen te kijken. Als ik geen doelen met mezelf afspreek, zoals minstens één boek per jaar schrijven, iedere woensdag stofzuigen of vóór 12 uur ’s middags boodschappen doen, komt er helemaal niets uit mijn handen. Die to-do-lijstjes vind ik altijd erg demotiverend, maar ik heb ze dus wel hard nodig.

 

9. Is er iets waar je je nu aan irriteert? 
Ja! Aan het gebruik van ‘irriteren’ in deze context. Het is heel simpel: je ergert je aan iets óf het irriteert je. Je kun je niet áán iets irriteren. //Taalnazimodus uit

 

10. Kauw je op pennen en potloden? 
Vroeger wel, maar inmiddels schrijf ik niet echt meer vaak en lang genoeg met pennen of potloden om erop te gaan kauwen.

 

11. Heb je bij de padvinders gezeten toen je klein was? 
Hahaha, nee. Ik dacht vroeger altijd dat de padvinders niet echt bestonden, net als vampiers of zombies (maar dan minder eng).

 

12. Kijk je nog wel eens naar tekenfilms? 
Getekende films: ja! Ik ben helemaal gek van de films van Studio Ghibli. Ik vind het zo jammer dat Hayao Miyazaki ermee stopt. Al zijn films zijn sprookjes, van My Neighbor Totoro tot The Wind Rises. Andere getekende (of geanimeerde) films en series kijk ik ook graag, zoals Family Guy, South Park en Archer. Oeh, en natuurlijk Disney- en Pixarfilms! Finding Nemo is denk ik nog steeds mijn favoriet. Just keep swimming, just keep swimming…

My Neighbor Totoro

 

13. Tel je de treden als je de trap oploopt? 
Nee, dat heb ik eigenlijk ook nooit gedaan. Getallen zijn niet mijn vrienden; ik draai ze vaak per ongeluk om en optellen is echt een brug te ver voor me. Een van de weinige dingen die ik tel zijn de schepjes koffie die ik gebruik bij het koffiezetten, anders vergeet ik waar ik was en drink ik voor ik het weet een bakkie asfalt. Het zou niet de eerste keer zijn dat dat gebeurt.

 

14. Dans je wel eens als er geen muziek te horen is? 
Best vaak! Alleen heb ik thuis bijna altijd muziek op staan, dus zijn de momenten zonder muziek vrij schaars. Als ik geen muziek hoor, neurie of zing ik zelf wel iets.

 

15. Weet je hoe je het oliepeil van je auto moet checken? 
Nou. Eh. Ik geloof dat ik dat best zou weten als ik er even voor ging staan. En heel misschien zou ik een klein minibeetje hulp van mijn vriend Google in moeten roepen, maar het zou me op den duur vast wel lukken. Ik heb het geleerd tijdens rijles en dat is pas vier jaar geleden. Zo snel kan die kennis toch niet wegzakken?

 

Ik tik Marieke en Xandra, want ik ben echt megabenieuwd naar hun antwoorden!

Liefs,

 Lis

 

PS: De winnaars van mijn Birthday Giveaway zijn gisteren bekend gemaakt. Sta jij ertussen? Kijk snel, misschien heb je wel een van de drie exemplaren van Verslingerd gewonnen!


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.