10 catchy liedjes die ik ga luisteren tot ik ze spuugzat ben

Zonder muziek is blije dansjes doen een stuk moeilijker. Omdat je nooit genoeg muziektips hebt, deel ik vandaag mijn tien favoriete catchy nummers met je. Zelfs een guilty pleasure (lees: Pitbull). Dit zijn van die nummers die ik over twee maanden niet meer kan hóren omdat ik ze in een rijtje op repeat heb gezet. Geniet ervan.*


*Auteur stelt zich niet aansprakelijk voor eventuele negatieve gevolgen van het luisteren naar deze muziek, zoals, maar niet beperkt tot, imagoschade door betrapt worden op gekke dansjes, earworms en bloedende trommelvliezen.

Zonder muziek is blije dansjes doen een stuk moeilijker. Omdat je nooit genoeg muziektips hebt, deel ik vandaag mijn favoriete catchy nummers met je. Zelfs een guilty pleasure (lees: Pitbull). Dit zijn van die nummers die ik over twee maanden niet meer kan hóren omdat ik ze in een rijtje op repeat heb gezet. Geniet ervan.*


*Auteur stelt zich niet aansprakelijk voor eventuele negatieve gevolgen van het luisteren naar deze muziek, zoals, maar niet beperkt tot, imagoschade door betrapt worden op gekke dansjes, earworms en bloedende trommelvliezen.

Beeld: hpnvsn 

10. Crazy Stupid Love – Cheryl Cole ft. Tinie Tempah

Toen ik dit liedje voor het eerst hoorde ging ik er helemaal de Carlton Dance van doen. Lalalalalalala-lo! Ik weet dat dit nummer een kwestie is van simpelweg een beat + een hook + een vrouwenstem die een tekst zingt die niet specifiek ergens op slaat maar wel netjes rijmt, maar desalniettemin is het onmogelijk om stil te blijven zitten. Dat vindt Sheryl Cole zo te zien trouwens ook, met haar drukke dansjes.

 

 

9. Fireball – Pitbull feat. John Ryan

 Pitbull is de irritantste rapper ever. Dat lachje van hem, die arrogante houding en die hysterische videoclips. Al zijn teksten gaan over feesten (lees: zuipen en scoren). En tóch… Hij melkt zijn hinderlijke imago zó uit, dat het eigenlijk wel weer grappig wordt. Plus: hij is herkenbaar. Door dat lachje weet ik áltijd dat ik naar een liedje van Pitbull zit te luisteren. Pff. Met heel veel tegenzin moet ik toegeven dat ik meteen begin mee te deinen als dit liedje langskomt. Het lijk erop dat Meneer Pitbull me, net als bij Timber, weer om zijn amuzikale vinger heeft gewonden. De draak.

 

8. Koala – Oliver Heldens

Waarom ik dit een leuk nummer vind kan ik niet uitleggen. Het is dansbaar – is dat genoeg reden? O, en het heet koala, dus dat is sowieso 100 punten extra.

 

 7. Cassy O’ – George Ezra

Net toen ik lichtelijk schijtziek begon te worden van Budapest, kwam George Ezra met Cassy O’. Georgie-boy, I like your style. Lekkere meeblèr-meestamp-countrymuziek. En zoals geloof ik een beetje zijn manier van zingen is, probeert George zoveel mogelijk woorden in iedere regel te proppen, waardoor ik de eerste paar keer dat ik het luisterde alleen ‘Caaahaaaassy-ooowoowoowoowoooh’ mee kon zingen en verder een beetje slecht getimed playbackte.

6. Mozart’s House – Clean Bandit

Clean Bandit heeft zich dubbel en dwars bewezen. Ze zijn echt helden in het mixen van twee totaal verschillende muziekstijlen. De superdansbare resultaten liegen er niet om: Rather Be en Extraordinary zijn niet van de radio te slaan. Maar dit nummer vind ik nóg iets leuker!

 

5. Everything Is Awesome – Tegan and Sara feat. The Lonely Island

Mogelijk ben je dit liedje al helemaal zat. Zelf ben ik nu op het punt aanbeland waarop ik hem vol enthousiasme helemaal mee kan zingen (ja, ook de rapstukjes). ‘A Nobel Prize, a piece of string, you know what’s awesome? EVERYTHING!’

 

 

4. She Came To Give It To You – Usher feat. Nicki Minaj

 Dit nummer vind ik op dezelfde manier catchy als Blurred Lines dat vorig jaar was (en, laten we eerlijk zijn: nog steeds is). En ik heb een zwak voor die lelijke nasale stem van Nicki Minaj.

 

3. Bullit – Watermät

Normaal als ik een liedje op de radio hoor dat ik vaker wil luisteren, onthoud ik een stukje van de tekst en zoek ik dat thuis op. Alleen bevat dit nummer geen tekst, alleen bizar lekkere dansbaarheid. O, ook wel leuk: een klein stukje doet me altijd aan Una Paloma Blanca van George Baker denken 😛 Ben ik de enige die dat heeft?

 

2. Archie, Marry Me – Alvvays

Goed, ze proberen iets te hard alto te zijn door de w in hun bandnaam te schrijven als twee v’s. Maar ik word zo blij van dit liedje! Het is dromerig, poppy en toch stoer. De eerste keer dat je ‘m hoort denk je: ‘Oké, bijzonder.’ De tweede keer neurie je mee en de derde keer kweel je supervals het refrein mee: ‘Héééy, héééy, marry meee Arrrchhieeehieee!’ Misschien is het daarom wel zo’n leuk nummer: het is simpelweg onmogelijk om het zuiver mee te zingen.

 

 1. I Don’t Know How To Drive – Julian Velard

Julian Velard heeft met dit nummer wat mij betreft de soundtrack van de zomer geschreven. Doe je ogen dicht en laat je op een zacht zomerbriesje meevoeren door de muziek. Als je je best doet, ruik je de zilte geur van de zee al, vermengd met zonnebrand en bodysplash. Hmmm. Zomer.

 Beeld: TheMacGirl

Ik hoop dat je me niet al te erg haat, nu er tien superaanstekelijke liedjes in je hoofd rondzwemmen.

Wat is jouw favoriete nummer op het moment?

 

Liefs,

 Lis


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.