Ik was op de radio!

De Nobelprijs voor de Literatuur is vandaag uitgereikt aan de Franse schrijver Patrick Modiano. Omdat deze Nobelprijs nog nooit in Nederlandse schrijvershanden is gevallen, werd ik vanmorgen op Radio 1 geïnterviewd over schrijftips voor iedereen die misschien zelf wel van plan is de eerste Nederlandse Nobelprijs voor de Literatuur in de wacht te slepen. Dus voilà, mijn radiodebuut (van maar liefst een kwartier!) is een feit. En eerlijk? Dit smaakt naar meer 😀

De Nobelprijs voor de Literatuur is vandaag uitgereikt aan de Franse schrijver Patrick Modiano. Omdat deze Nobelprijs nog nooit in Nederlandse schrijvershanden is gevallen, werd ik vanmorgen op Radio 1 geïnterviewd over schrijftips voor iedereen die misschien zelf wel van plan is de eerste Nederlandse Nobelprijs voor de Literatuur in de wacht te slepen. Dus voilà, mijn radiodebuut (van maar liefst een kwartier!) is een feit. En eerlijk? Dit smaakt naar meer 😀

 

Poep op de radio

Presentatrice Deborah Blekkenhorst voelde me in alle vroegte aan de tand over dolfijnen, ijsberen, badguys die de wereld willen vernietigen, labradorschrijvers, dode punten in je boek, haar eigen schrijfambities en nog veel meer (zoals mijn nieuwe boek Schrijven kreng! – wow, echt Lis?). En natuurlijk heb ik het woord ‘poep’ gezegd op nationale radio, hoe kan het ook anders?

Zat je om half 6 vanochtend toevallig NIET superwakker aan Radio 1 gekluisterd? Dat is niet erg, want terugluisteren kan hier. Het grote voordeel van de radio is dat je niet op uiterlijkheden hoeft te letten. Zoals je op de foto ziet is het geen enkel probleem om het in je pyjama te doen. Geen zorgen over haar, make-up, kleding… Misschien moet ik maar gewoon voortaan alleen nog maar op de radio ‘verschijnen’. Het beviel goed!

 

On a side note

Goed, dit heeft verder helemaal niets met mijn interview van vanmorgen te maken, maar vandaag kwam ook de recensie online die beauty- en lifestyleblogger Dagmar Valerie heeft geschreven over Verkikkerd en Verslingerd. En ik word zo blij van haar enthousiasme! Als mensen genieten van mijn boeken is dat het mooiste cadeautje EVER. De hele recensie lees je hier, maar ik blijf dit stukje maar lezen – heel ijdel, maar ik kan er niks aan doen:

“Zullen we Lisette voor Verkikkerd én Verslingerd bekronen met de titel ‘Romans van de eeuw?’ Als het aan mij ligt, dan gaf ik haar nu de gigantische beker, een staande ovatie én hoorde je op de achtergrond het publiek joelen we want more, we want more. Zou na Verkikkerd en Verslingerd het volgende boek Verslavend heten? Dan is gelijk voor de lezer duidelijk hoe de schrijfstijl van Lisette is, kan daar geen verwarring over ontstaan. Dankjewel Lisette voor uren leesplezier én buikpijn van het lachen.”

Ik, op dit moment:

 
 

Anyway, veel plezier met het interview terugluisteren en let vooral niet op mijn mond vol tanden bij de vraag wie de Nobelprijs vandaag moest winnen. Mijn hersenen werken nog niet zo goed om half 6.

 

Liefs,

Lis


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.