Goed nieuws en slecht nieuws…

Ik heb goed nieuws en slecht nieuws. Een blogpost die begint met ‘ik heb goed nieuws en slecht nieuws’ is meestal geen feestje en je voelt de bui misschien al hangen. Laat ik maar gewoon met het slechte nieuws beginnen, dan hebben we dat maar gehad. *Zucht heel diep*

Ik heb goed nieuws en slecht nieuws. Een blogpost die begint met ‘ik heb goed nieuws en slecht nieuws’ is meestal geen feestje en je voelt de bui misschien al hangen. Laat ik maar gewoon met het slechte nieuws beginnen, dan hebben we dat maar gehad. *Zucht heel diep*

Goed, het slechte nieuws. Heb je vandaag al naar de datum gekeken? Doe het anders nu even.

27 oktober. Inderdaad.

En heb je al op Bol.com gekeken om te zien of je gereserveerde exemplaar van Schrijven kreng! al is verstuurd? Dan bestaat de kans dat je drie keer opnieuw hebt gekeken en daarna vliegensvlug alle stadia van rouw hebt doorlopen.

Ontkenning (het is vast een foutje op de website), woede (ja maar Lis, je hebt ons belóófd dat we NaNo konden starten met Schrijven kreng! als steuntje in de rug!), onderhandelen (kunnen ze het boek niet gewoon met opmaakfouten en al de wereld in sturen?), depressie (nu gaat het me dus nooit lukken om dat boek te schrijven dat in mijn hoofd zit. Ik ben een mislukking. Maar niet zo’n grote mislukking als Lisette Jonkman) en – misschien ben je nog niet in deze fase aanbeland – acceptatie (nou, dan moet ik nog maar een tijdje wachten… Er zit niks anders op).

 

Vandaag is niet de dag waarop Schrijven kreng! verschijnt 🙁 Op Bol.com zie je de datum 14 november staan – nu weet ik niet of het zo heftig wordt dat hij echt dan pas beschikbaar is, maar voor de zekerheid kunnen we de datum maar beter iets te ver opschuiven dan jullie nog een keer teleur te stellen. Het uitgeven van zo’n tof vormgegeven boek met zoveel extra’s was toch iets meer werk dan mijn uitgeverij van tevoren had ingecalculeerd en dus duurt de laatste fase voordat het boek in de winkel ligt langer dan verwacht. Deze keer dus eens geen vertraging door een gemiste deadline van mijn kant, maar goed, daar hebben jullie natuurlijk niets aan. Niet beschikbaar is niet beschikbaar.

 

Geloof me: ik vind dit net zo jammer als jullie. Hoe vet was het geweest als ik vandaag mijn eigen boek al in handen had kunnen houden? De correcties zijn het wel echt waard om even op te wachten (alsof dat het wachten makkelijker maakt).

 

Het goede nieuws is trouwens wel echt leuk nieuws. Zoals jullie misschien weten (en zelf bewerkstelligd hebben) heeft mijn Facebookfanpage inmiddels meer dan 500 (!!!) likes. Om dat te vieren deel ik deze week alvast een stukje Schrijven kreng! met je. En dan heb ik het niet over één zin, één pagina of zelfs maar één hoofdstuk, maar over drie hoofdstukken 🙂 Yay! Ik heb random drie hoofdstukken uit Schrijven kreng! geplukt, zodat je een beeld krijgt van hoe het boek eruit gaat zien (en natuurlijk hoe het leest!).

 

Ik hoop dat de preview die eraan komt het leed (o, de pijn!) van het nog niet verschijnen een beetje verzacht. Sorry als ik je maandag zojuist nog maandag-er heb gemaakt!

 

Liefs,

Lis


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.