Gluren kreng! #2

We zijn nog altijd heel druk achter de schermen met het zo snel mogelijk in de winkel krijgen van Schrijven kreng!. Tot zover dus nog geen nieuws. Maar! Ik heb het complete omslag hier voor je (it’s so pretty! Kijk dan!) én ik deel vandaag opnieuw een hoofdstuk uit mijn hup-ga-nou-eens-schrijven-gids met je 😀 Reden genoeg dus om even door te lezen en te gluren.

We zijn nog altijd heel druk achter de schermen met het zo snel mogelijk in de winkel krijgen van Schrijven kreng!. Tot zover dus nog geen nieuws. Maar! Ik heb het complete omslag gezien (it’s so pretty! Kijk dan!) én ik deel vandaag opnieuw een hoofdstuk uit mijn hup-ga-nou-eens-schrijven-gids met je 😀

Ja, weet je nog dat ik zei ‘morgen deel ik een nieuw hoofdstuk met je’ – afgelopen woensdag? Ik bedoelde natuurlijk ‘volgende week’, maar waarschijnlijk zei ik net ‘morgen’ tegen Lau of moest ik het typen in een chatgesprek. Ik weet niet precies wat er gebeurd is. Ik laat het ook gewoon lekker staan, haha.

 

Recept voor een boek

Zoals het maken van een geslaagde taart voor mij nog altijd in raadselen gehuld is, kan ik me voorstellen dat lang niet iedereen weet welke stappen je ongeveer doorloopt tussen het moment waarop het idee voor een verhaal in je hoofd gaat wonen en het moment waarop het boek in de winkels ligt.

(O, over in de winkels liggen gesproken: een extra feitje. Sommige boekhandelaren willen Schrijven kreng! niet inkopen omdat ze de titel te grof vinden. Hilarisch, nietwaar? Iedereen die mij ook maar vaag kent weet dat ik niets kan zeggen zonder er verontschuldigend bij te glimlachen. Misschien moet ik mijn volgende boek maar Sorry lieve lezer, ik meende het niet. Of nou ja, het ‘kreng’-gedeelte dan. Het ‘schrijven’-gedeelte klopt wel. Dus SCHRIJVEN! Schrijf je al? noemen, maar dat lijkt me dan weer wat lang.)

Anyway, in dit hoofdstuk beschrijf ik in wat voor fases mijn schrijfproces ongeveer verloopt. Natuurlijk verschilt dat ook altijd weer een klein beetje per boek (en per schrijver), maar dit is zijn globaal de stappen die ik doorloop van idee tot boek op de plank 🙂 

 

Ik hoop dat je het met plezier gelezen hebt. Laat me vooral weer weten wat je vindt! Oeh, en nog enorm bedankt voor alle lieve en leuke reacties op de eerste preview. Door jullie loop ik serieus het risico om in een menselijke stuiterbal te veranderen.

 

Liefs,

Lis 


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.