Update: boek 4, 5 én 6

De afgelopen weken waren niet minder dan bizar. Picture this: ik werk druk aan boek 5, bracht ondertussen een bezoekje aan de drukker waar boek 4 Schrijven kreng! op de persen lag, tekende het contract voor boek 6 (en meer) samen met Martin Gijzemijter en kreeg vanmorgen als kers op de taart de eerste exemplaren van Schrijven kreng! binnen. Kijk je mee?

De afgelopen weken waren niet minder dan bizar. Picture this: ik werk druk aan boek 5, bracht ondertussen een bezoekje aan de drukker waar boek 4 Schrijven kreng! op de persen lag, tekende het contract voor boek 6 (en meer) samen met Martin Gijzemijter en kreeg vanmorgen als kers op de taart de eerste exemplaren van Schrijven kreng! binnen. Kijk je mee?

Uitstapje naar de drukkerij

Samen met vormgeefster Marlies Visser mocht ik in de drukkerij kijken terwijl mijn boek van de persen rolde! Het was heel gaaf om mee te mogen maken.

En het grappigste was dat ik vervolgens een berichtje kreeg van Myrthe van Blossom Books, die toevallig bij de drukkerij was toen Schrijven kreng! ingelijmd en wel van de band rolde. Klik hier voor het filmpje!

Boek 5 en NaNo

Boek 5 heeft (uiteraard) meer voeten in de aarde dan ik van tevoren had voorzien. Maar is dat niet altijd het geval? Het is in ieder geval een superleuk verhaal om aan te werken. Ik ben een beetje verliefd op de mannelijke hoofdpersoon en Roxy is stiekem naast Lucy en Sophie een vriendin van me geworden.

Ik probeer tussen alle gekte door om deze maand 50.000 woorden te schrijven, want ik doe mee aan NaNoWriMo! Om iedereen (en mezelf) te inspireren, post ik elke dag een schrijfquote op Instagram. Ik post als november afgelopen is een collage van alle quotes, dan heb je ze allemaal bij elkaar 🙂

Het grappige is dat ik zélf behoorlijk achterloop met mijn wordcount. Gelukkig heb ik deze week bijna geen afspraken buiten de deur in de planning, wat betekent dat ik niet alleen mijn dagen, maar ook mijn nachten aan boek 5 kan besteden en tóch hopelijk die 50.000 nog halen. Tijd voor een flinke eindsprint!

 

Workshops I Love Beauty

Vrijdag, zaterdag en zondag (28, 29 en 30 november) ben ik te vinden op het I Love Beauty-event van Miss Lipgloss, in Zwolle. Ik geef workshops aan mensen die zelf graag een boek willen schrijven en verkoop en signeer mijn nieuwste baby Schrijven kreng! 🙂 Het is dus zaak dat ik mijn woordenaantal voor die tijd haal, want ik geloof dat ik tijdens die dagen niet heel veel extra schrijftijd heb. Je kunt nog kaartjes kopen voor I Love Beauty, trouwens! Online is het goedkoper dan aan de deur.

 

Mijn baby!

Over Schrijven kreng! gesproken: vanochtend werd er aangebeld door iemand van Drukkerij Wilco, die me een hele pallet met dozen vol met mijn nieuwste boek afleverde. Wauw! Ik was (en stiekem: ben) compleet hysterisch en heb de hele dag mijn boek al naast me liggen zodat ik het kan aaien. Het is echt PRACHTIG. No joke. Wauw.

Hier een filmpje waarin je het uitpakken van de eerste doos (en mijn hysterische gepiep) kunt bewonderen.

Mijn vier boeken. VIER! Bizar. Lief spelen met z’n allen, hè? Mama houdt van jullie allemaal evenveel. <3

 

Onze YA-serie wordt zo awesome

En dan natuurlijk dat ándere supervette nieuws. Volgend jaar verschijnt mijn nieuwe roman aan het begin van de zomer, maar dat jaar kun je rekenen op nóg meer gaafheid. Eind 2015 verschijnt namelijk het eerste deel van de YA-serie die ik aan het schrijven ben samen met mijn goede vriend en reetzwibbel Martin Gijzemijter! Hij schreef eerder Dansen met herinneringen. We kennen elkaar omdat we allebei voor Viva.nl bloggen.

We hebben vrijdag het contract getekend (bij Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, net als mijn andere boeken), met bubbels en lekkere hapjes. We vinden het superspannend en we zijn mega-enthousiast, dus het komt helemaal goed! Zodra ik jullie meer nieuws kan vertellen over ons project, gooi ik dat natuurlijk meteen naar buiten 🙂 Eén ding kan ik alvast verklappen: het wordt mágisch.

Goed, jullie zijn weer helemaal bijgekletst over mijn boekgerelateerde activiteiten. Ik hoop dat jullie hier net zo blij van worden als ik! Persoonlijk vrees ik dat de hoge tonen in mijn stem binnenkort verdwijnen omdat ik de laatste tijd zoveel hoge piepgeluidjes heb gemaakt.

 

Liefs,

Lis


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.