Schrijfworkshop 15 januari in Veghel

Na een poos radiostilte kan ik eindelijk weer een update geven, en meteen ook een leuke: komende vrijdag, op 15 januari, geef ik een workshop ‘Schrijven, kreng!’ bij Bek, Boeken & Bijzonders in Veghel.

Bedankt voor het bovenstaande beeld, Marileen Koning! <3

Na een poos radiostilte kan ik eindelijk weer een update geven, en meteen ook een leuke: komende vrijdag, op 15 januari, geef ik een workshop ‘Schrijven, kreng!’ bij Bek, Boeken & Bijzonders in Veghel.

 

Meedoen? Als je graag aanwezig wilt zijn, kun je een mailtje sturen naar info@bekboeken.nl.

Meenemen? Pen en papier (of een laptop, als je dat fijner vindt schrijven) (voor mijn part sleep je een typmachine mee).

Waarheen? Bek, Boeken & Bijzonders vind je aan de Hoogstraat 5 in Veghel.

Kaart Bek Boeken Bijzonders

Opdracht: een beginnetje

Lijkt het je leuk om deel te nemen aan mijn workshop? Dan wil ik graag dat je alvast nadenkt over het verhaal dat je wilt schrijven. Beantwoord voor jezelf de volgende twee vragen:

  1. Wie is je hoofdpersoon? Wat is hij/zij voor iemand?
  2. Welk probleem krijgt hij/zij voor de kiezen?

Dat mag beknopt of heel uitgebreid, als je voor jezelf maar een beeld krijgt.

Bijvoorbeeld: (1) Katniss Everdeen is een tiener die een onopmerkelijk leven leidt, totdat ze vrijwillig de plaats van haar geliefde zusje inneemt bij de jaarlijkse Hongerspelen. (2) Ze moet alles op alles zetten om in leven te blijven en niet te worden meegezogen in de manipulatieve spelletjes van het Capitool.

We borduren in de workshop voort op deze vragen. Mocht je niets kunnen bedenken, dan is dat geen probleem. De ervaring leert dat niets inspirerender werkt dan in de buurt van geïnspireerde mensen zijn 🙂 Wedden dat je alsnog naar buiten loopt met een hoofd dat borrelt van de ideeën?

Tot vrijdag?

Ik hoop dat ik je vrijdag zie in Veghel! Natuurlijk blijf ik na de workshop nog even hangen om te kletsen en alles wat te dicht in mijn buurt komt te signeren. Hopelijk tot dan!

 

Liefs,

Lis


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.