BONUSHOOFDSTUK Buren with Benefits (Onbreekbaar #1)

Nog maar een maandje, jongens! Op 1 oktober verschijnt deel 2 uit de Onbreekbaar-trilogie. Maar voordat het zover is, heb ik eerst nog een bonushoofdstuk voor je! Belangrijk is wel dat er een spoiler voor Verkikkerd in dit hoofdstuk zit – wat ook meteen de reden is dat ik het uit Buren with Benefits heb weggelaten.

Een spin-off: lekker lastig

Het schrijven van een spin-off is zo makkelijk nog niet. Je zou zeggen dat het juist simpel zou moeten zijn omdat de personages al bestaan en je niet meer extreem veel worldbuilding hoeft te doen, maar het feit dat de gebeurtenissen in het verhaal al vastliggen kan het schrijfproces ook bemoeilijken. Ik ben erachter gekomen dat ik het fijn vind om de vrijheid te hebben drastische veranderingen aan te brengen als ik dat nodig acht. Door te kiezen voor een verhaal dat gelijk loopt met Verkikkerd, Verslingerd en Verknocht, heb ik het mezelf dus per ongeluk juist extra lastig gemaakt.

Ik wil niet spoilen

Ik vond het belangrijk dat Buren with Benefits en Verkikkerd los van elkaar te lezen waren. Er moest niet een bepaalde volgorde zijn, en ik wilde ook niet dat de Onbreekbaar-boeken van alles uit de Verkikkerd-boeken zou spoilen. Vanwege die keuze heb ik dus een aantal scènes en hoofdstukken weggelaten. Veel lezers vroegen me na het lezen van Buren with Benefits waarom er niet een ‘inkijkje’ vanaf Ferdi’s kant was in bijvoorbeeld de verjaardagsscène of het luierdebacle. Nou ja, daarom dus.

Het bonushoofdstuk!

Maar die hoofdstukken en scènes kan ik natuurlijk wél online met jullie te delen! Zo kun je zelf beslissen of je ze wilt lezen of niet, en kan ik ze toch nog delen. Alleen maar winnaars in dit scenario 🙂 Dus hierbij het eerste bonushoofdstuk: Lucy’s verjaardag! Het is vanuit Ferdi’s perspectief en speelt zich af nadat hij aan het eind van hoofdstuk 27 het advies van de orthopeed krijgt om voortaan iets minder te drinken.

Klik op het onderstaande linkje om het bonushoofdstuk te lezen:

Geschrapte scène uit Buren with Benefits – Onbreekbaar 1 – Lisette Jonkman

 

Veel leesplezier!

 

Liefs,

Lis


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.