Doe mee aan de Zonnige Zomer Schrijfwedstrijd!

Het is geen geheim dat mijn schrijverscarrière een vliegende start kreeg toen ik de Chicklit Schrijfwedstrijd won, en daarmee mijn allereerste auteurscontract. Inmiddels is dat tien jaar geleden, maar ik kan me nog zo goed de leuke spanning van die periode herinneren. Eerst omdat het boek af moest, toen omdat ik moest wachten op de shortlist, en uiteindelijk viel ik bijna flauw toen ik bij de prijsuitreiking echt gewonnen bleek te hebben. Zoiets leuks gun ik meer mensen, en daarom kriebelde het al een poosje om zelf ook een schrijfwedstrijd organiseren.

Maar ja, zet dát maar eens op poten in je eentje. Wat voor prijzen kon ik regelen, waar zou ik medejuryleden vandaan halen en wat had ik de potentiële deelnemers nou precies te bieden? Een leuk initiatief bedenken is één ding, maar werk het maar eens uit.

Probleem + probleem = oplossing

Gelukkig ben ik bevriend met Martin Gijzemijter, die een eigen uitgeverij heeft en daar ondersteund wordt door zijn rechterhand Astrid Slootweg (met wie ik dan weer bevriend ben sinds onze opleiding journalistiek – bijzonder driehoekje, dit). We hadden het al een poos over een idee voor een verhalenbundel met feelgoodverhalen. Die zou dan de Romcomnibus gaan heten, en we zouden er regelmatig eentje uit kunnen brengen, telkens met verhalen van andere auteurs erin. Toen ik vertelde over mijn idee voor een schrijfwedstrijd, kwam Martin met het geniale plan om deze twee initiatieven te combineren. Een bundel met een aantal gevestigde namen én nieuw talent!

Met z’n allen in de allereerste Romcomnibus

Zo zetten we dus tegelijk het idee voor de verhalenbundel én de Zonnige ZomerSchrijfwedstrijd op poten. Deze zomer verschijnt bij MG Publishing de allereerste Romcomnibus, met daarin verhalen van Susan Muskee, Martin Gijzemijter, Astrid Slootweg en ondergetekende hier, plús de beste inzendingen van de wedstrijd. Ik heb er zoveel zin in! (Ben momenteel ook al bezig aan mijn verhaal, en ik kan nog niet te veel verklappen behalve DAT ER MINISCHAAPJES IN ZITTEN).

Doe je ook mee?

We hebben ontzettend veel zin in de jurering (die anoniem gebeurt, want ik geloof dat ik anders de helft van de deelnemers bij naam ken en ik wil iedere vorm van potentiële partijdigheid vermijden). Ben je nu enthousiast geworden en wil je meedoen? Wij willen jouw verhaal heel graag lezen als het voldoet aan deze criteria:

  • Je verhaal is tussen de 7000 en 10.000 woorden lang
  • Het valt binnen het genre feelgood
  • Het is geschreven in het Nederlands
  • Het is lekker zomers!

Hier vind je meer info. Lees ook vooral even de voorwaarden!

We kijken enorm uit naar alle inzendingen 🙂

Liefs,

Lis

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.